Одбојкашки клуб Нови Пазар ангажовао је данас повременог репрезентативца Србије Александра Благојевића, који ће бити привремено решење на позицији коректора с обзиром да почетком новембра одлази у либански Танурин.

- Увек ми је било велико задовољство да играм у Новом Пазару. Интереси су нам се поклопили и мислим да је ова сарадња прави потез. Овде се сјајно тренира и надам се да ћу за ово време успети да се максимално одужим клубу - рекао је Благојевић.

Благојевић има 25 година, висок је 199 центиметара, а прошле сезоне играо је у румунској Крајови, у коју је отишао из Црвене звезде са статусом стандардног репрезентативца. Он је претходно био члан Радничког из Крагујевца.

- Могао сам да останем у Румунији, где су услови сјајни и одбојка је у великом успону. Ипак, у договору с менаџером одлучио сам да се од новембра опробам у Либану, у клубу Танурин. То је за мене ново тржиште и надам се да ћу се брзо уклопит - навео је Благојевић.

Тренер Пазара Хамза Затрић рекао је да је дефинисана примачка линија, у којој су уз Марка Радосављевића новајлије Вања Еремић и Игор Суботић, повратник Алдин Зоранић и јуниорски репрезентативац Самед Прушевић.

Он је оценио и да је екипа у неким елеметима на добитку због чињенице да је Никола Живановић на месту техничара замено Андрију Вилимановића.

Коректор црногорске репрезентације Бојан Стругар тренирао је неколико дана у Новом Пазару, али клуб је одлучио да потражи друго решење.

- Благојевић је имао сјајну сезону у Румунији и биће с нама до новембра и почетка уговорне обавезе у Либану. То нам даје простора да на миру сачекамо решење за позицију коректора до краја сезоне, неког ко ће изнети велики терет - казао је Затрић.

Он је рекао да ће Благојевић за Нови Пазар одиграти 10 утакмица у Суперкупу, Суперлиги и Купу Србије.

- Почетак првенства за нас је веома битан и потрудићемо се да у том периоду остваримо што боље резутате. То ће нам олакшати транзицију кад нађемо сталног коректора - додао је Затрић.

Нови Пазар сезону отвара 28. септембра у дворани Пендик, утакмицом против Црвене звезде у оквиру првог кола Суперлиге Србије.