У БИЛО ком саставу да играју, циљ ватерполиста Србије је увек исти - медаља. Јер, они су светски и европски шампиони. Тако је и овог пута на ФИНА купу који данас почиње у Берлину и траје до 16. септембра, без обзира на то што је трофејни селектор Дејан Савић прилично изменио састав са последњег ЕП у Барселони, где су "делфини" одбранили злато.

Али, и ривали желе да са трона скину нерприкосновену генерацију. Данашњи први ривал Јужноафричка Република (15.45) не би требало да представља већу препреку за "делфине", али ће, зато, САД и Хрватска бити и те како опасни противници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВАТЕРПОЛИСТИ СПРЕМНИ ЗА ФИНА КУП У БЕРЛИНУ: "Делфини" желе злато

- Наш главни циљ је пласман у полуфинале. Желимо да на делу видимо наш тим, из којег ће неки играчи бити на ИО у Токију 2020, а други су кандидати за 2024. - истиче селектор Савић. - Наравно, традиција обавезује и ако нам се укаже шанса за медаљу, покушаћемо да је освојимо.

Наши су протекле недеље спаринговали у Београду са Хрватима, за које многи тврде да су и главни кандидати за злато у Берлину, док Американци имају талентован и перспективан тим, који увек против наших пружа максимум.

А, селектор Савић на Светском купу рачуна на: Димитрија Ристичевића, Лазара Добожанова, Душана Мандића, Николу Јакшића, Виктора и Страхињу Рашовића, Радомира Драшовића, Сава Ранђеловића, Немању Вица, Ђорђа Лазића, Огњена Стојановића, Матеју Асановића и Гаврила Суботића.

ГРУПА 1
УТОРАК: Аустралија - Јапан (19.00), Немачка - Мађарска (20.30). Среда: Аустралија - Мађарска (16.00), Немачка - Јапан (20.30). Четвртак: Мађарска - Јапан (19.00), Немачка - Аустралија (20.30).
ГРУПА 2
УТОРАК: Србија - ЈАР (15.45), Хрватска - САД (17.15). Среда: Србија - САД (17.30), Хрватска - ЈАР (19.00). Четвртак: Србија - Хрватска (16.00), ЈАР - САД (17.30).
У нокаут-фазу иду све селекције: четвртфинале је у петак, полуфинале у суботу, а финале у недељу.