ВАТЕРПОЛИСТЕ очекује нови изазов. Подмлађени "делфини" желе да освоје четврто узастопно злато на Светском купу од 11. до 16. септембра у Берлину. Изабраници Дејана Савића форму су брусили у Београду, а спаринговали су им Аустралијанци и Хрвати.

- Мислим да су највећи фаворити Хрвати, јер долазе у најјачем саставу. Ми смо подмлађени, што не значи да нећемо учинити све да освојимо ново злато. Уосталом, пре четири године смо били у истој ситуацији и на изненађење многих у финалу савладали фаворизоване Мађаре - истиче Виктор Рашовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БРУШЕЊЕ ФОРМЕ ЗА БЕРЛИН: Ватерполисти Србије спарингују са Хрватском пред Светски куп

Срби су у групи са ЈАР, САД и Хрватском, с којом су пре неколико дана одиграли и две незваничне утакмице.

- Знам да је необично да се највећи конкуренти за злато припремају заједно. Али, ми смо мали спорт, пријатељи, раније смо вежбали и с другим ривалима. А са Хрватима баш дуго нисмо тренирали. Имали смо времена и да се дружимо - наглашава Рашовић.

Без обзира на то што нису у истом саставу као на ЕП у Барселони, наши ватерполисти увек иду на највиши пласман.

- Сигурно је да ћемо да пружимо максимум. Подмлађени јесмо, али жељни доказивања. Свако жели да се наметне селектору Дејану Савићу, сви смо у систему и кадри да се попнемо на највиши степеник - каже Рашовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда против Филиповића, Мандића, Пијетловића, Рађена...

Виктор подсећа да и остали противници нису за потцењивање. Србе у групи очекује још дуел са САД, док су у другој групи Мађарска, Немачка, Јапан и Аустралија.

- И Американци имају веома озбиљну и надарен тим, за који морамо да се спремимо максимално. Веома добре екипе су и у другој групи, знамо снагу Мађара, Аустралијанаца и Немаца, а уверили смо се и да су Јапанци доста напредовали.

ПРВО СА ЈАР
СРБИ у првом колу групе Б у уторак, 11. септембра (15.45) састају са ЈАР. У среду (17.30) играју са САД, а у четвртак (16.00) са Хрватском.У нокаут фазу иду све селекције: четвртфинале је у петак, полуфинале у суботу, а финале у недељу.

СПИСАК
На списку су: Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Душанн Мандић, Никола Јакшић, Виктор и Страхиња Рашовић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Немања Вицо, Ђорђе Лазић, Огњен Стојановић, Матеја Асановић и Гаврил Суботић.