ТРОФЕЈИ су улепшали сјајну сезону. Александар Атанасијевић бриљира на Апенинском полуострву и у Лиги шампиона, а његова Перуђа иде из победе у победу. Лидер одбојкашког првенства већ је освојио Суперкуп и Куп Италије, а маестрални коректор често је био играч утакмице.

- Не размишљам о личним признањима. Ранијих година сам био још успешнији, али сада Перуђа остварује боље резултате. Једноставно, ја сам сазрео, а клуб напредовао. Само, најважнији део сезоне тек долази - истиче у телефонском разговору за "Новости" Александар Атанасијевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДБОЈКА, ИТАЛИЈА: Ковачевић најбољи

УЖИВА У КАМПУ ПРЕ две године заједно са Николом Росићем покренуо је "Плеј волеј камп". Овог лета уместо у Ивањици одржаће се у Крагујевцу и нада се да ће обуку проћи преко 300 деце.
- Камп је велико задовољство, част ми је да радим са децом. Росић и ја смо почели из необавезне приче, са жељом да деци пружимо најбоље могуће услове. Имамо изванредне тренере из Србије и Италије, долазе деца из преко 10 земаља - каже Атанасијевић.

Популарни Бата може да се похвали тиме да је до сада носио дрес само три клуба. Поникао је у Партизану, 2011. се отиснуо у свет, у пољски Белхтов, а од 2013. је становник Перуђе. И радостан је што ће још најмање две године носити дрес италијанског клуба.

- Нисам имао потребу да тражим бољу средину. Клуб је изванредно организован и било ми је важно да останем. Улазим у најбоље године, а овде имам најоптималније услове да напредујем. Идеално је и што овде играч размишља само о одбојци - прича Атанасијевић.

Атанасијевић је навикао да после исцрпљујуће клупске сезоне следи напорно лето у репрезентацији.

- Сви смо под великим опетерећењем, ритам је среда-субота. Можда је то и добро, јер нам то вероватно помаже да останемо у форми. Све је у глави, најважнија је психичка припрема - сматра Атанасијевић.

Без обзира на то што је велика звезда, не потреса се ни када почиње меч с клупе. Нарочито у репрезентацији, у којој бодри саиграче на исти начин као када је на терену.

- Репрезентација је нешто посебно. Играш за своју земљу, а одлично знам како се живи и дише у групи. Није лако бити ван терена, али селектор је тај који одлучује ко ће да игра, а моје је само да увек дам свој максимум - истиче Атанасијевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Владимир Грбић промовише одбојку на снегу у Пјончангу

Срећан је Бата што у Перуђи дели добро и зло са Марком Подрашчанином, а са осталим саиграчима из репрезентације се често чује:

- Подржавамо једни друге. Имамо сјајну атмосферу, која је и допринела да прошле године освојимо бронзу на ЕП у Пољској.

СРЕЋАН СА ЕЛИЦОМ
БУГАРСКА одбојкашица Елица Василева освојила је срце Александра Атанасијевића.
- Мислим да смо права подршка једно другом, одлично се разумемо, јер се бавимо истим спортом. Она игра у руском Зениту, тако да је наша веза на даљину. Користимо сваки слободан тренутак да будемо заједно. Разумемо се, јер смо млади и зато што су нам сада каријере на првом месту.