Најбољи српски рукометаш Петар Ненадић најавио је да неће бити у националном тиму после Европског првенства у Хрватској.


Ненадић, који у јуну пуни 32 године, фокусираће се на клупске обавезе, али још увек није сигуран да ли ће направити само паузу или опроштај од репрезентације.

"Пауза или опроштај, нисам сигуран још увек, али у сваком случају, потребна ми је пауза после доста година и само два пропуштена такмичења у националном дресу. Потребан ми је "брејк" у сваком смислу. Време ће показати да ли ће бити само пауза или опроштај. То је моја одлука, није исхитрена, неким људима је већ била најављена", рекао је Ненадић новинарима у Сплиту после два пораза од Хрватске и Шведске.

Он је додао да није задовољан својим партијама у репрезентацији и да је очекивао више од целе генерације.

Прочитајте још: РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ПУЦА ПО СВИМ ШАВОВИМА: Жесток сукоб легенди у Сплиту, Цветковић и Шкрбић се умало потукли

"Циљ су ми биле Олимпијске игре, али све више увиђам да је мом организму потребно више времена за одмор. Нисам ни сам задовољан играма које пружам у репрезентацији. Долазим после исцрпљујуцих месеци у клубу. Моја породица и пријатељи заслужују више времена од мене. Као репрезентација једино смо били конкурентни за врх те 2012. године. Ми смо још једна пропуштена генерација, поготово моја генерација", закључио је Ненадић.

Ненадић је за репрезентацију Србије дебитовао на шампионату у Аустрији 2010. године, одиграо је 67 утакмица и дао 167.

Српским рукометашима за пролаз у другу фазу Европског првенства недостаје да, у најгорем случају, сутра победе Исланд са најмање четири гола разлике.

Прочитајте још: Цветковић: Има много лепих ствари, имам вере у пролаз