ДУШАНПетковић поново скреће пажњу на себе. Док је предводио одбојкаше Црвене звезде куцао је на врата репрезентације. Међутим, одласком у иностранство као да је нестао са велике сцене. Сада у дресу италијанске Соре подсећа на дане када је блистао у црвено-белом дресу. Уосталом, тренутно је други поентер италијанског шампионата.

- Никад нисам ни желео да напуштам велику сцену. После Србије отишао сам у француски Кан, где се у последњој сезони нисам добро ни снашао. Било је и мојих грешака, али не бих да се враћам у прошлост. Лане сам отишао у Доху, играо у једном од најјачих катарских клубова. Био је то нови изазов за мене, који ми је пријао. И имају јаке екипе, често организују и купове. Поново сам био као у Звезди вођа тима, имао уговор на две године. Али, позив из Италије нисам могао да одбијем и раскинуо сам сарадњу - прича у једном даху Петковић.

Сјајни коректор наглашава да је био жељан великих утакмица, надаметања са великим играчима...

- Италија има једну од најјачих лига на свету. Моја екипа је у односу на остале доста скромнија и по буџету и по играчком кадру. У клубу немају шампионске амбиције, већ желе да стварају играче - каже Петковић.

Признаје бивши капитен црвено-белих да није навикао да игра у клубу који има скромне амбиције.

- Због тога сам понекад и нервозан. Ипак, задовољан сам јер коначно имам прилику да се мерим са врхунским играчима. И први пут у каријери сам међу најстаријим играчима. Зато много тога зависи од мене - подвлачи Петковић.

Душан истиче да није дигао руке од репрезентације:

- Никад нисам затворио врата, ни када сам имао лошу сезону у Француској. Али, никад нисам желео да коментаришем, чак ни са најближима, селекторов избор, јер очигледно је да Грбић изванредно ради свој посао. То ме није оптерећивало ни док сам играо за Звезду, јер ја не могу да утичем на нечију одлуку. Моје је само да играма заслужим позив у државни тим.

ГРБИЋУ НА ОКУ

СЕЛЕКТОР Никола Грбић води Верону, тако да су му сви играчи, па и Петковић на оку.

- Када сам долазио у Италију о томе нисам размишљао. Сигурно је да Никола Грбић зна шта му треба. Свестан сам својих врлина и мана, моје је само да дам свој максимум - каже Петковић.