Одбојкаши Србије су шампиони светског нивоа. Сјајна екипа српских одбојкаша савладала је у финалу Ф6 Светске лиге велики Бразил, без изгубљеног сета - 3:0 (25:22, 25:22, 25:21), показала своју класу и освојила дуго чекани пехар.  Бронзану медаљу освојила је селекција Француске, која је победила Италију са 3:0.

Од првог тренутка тим Николе Грбића је наметнуо ритам и доминирао дуелом. Деловало је да су толико сигурни јер ни једном нису довели своје вођство у питање. Прва два сета добили су, сваки, за мење од 30 минута и препуни самопоуздања ушли у трећи одлучујући. Није било сумње да ће нешто кренути наопако.

Играли су одбојкаши Србије као тим. На почетку је темпо диктирао Лубурић, искуство су уливали Станковић, Лисинац, Подрашчанин ... Та тимска игра, проткана стрпљењем и дисциплином, довела је до великог тријумфа над моћним Бразолом - селекцијом која је деловала у финалу као да нема решење против Србије.


Шест пута је Србија покушала да дође до злата Светске лиге и коначно је успела! Упсела је са генерацијом која је марљиво радила, није се експонирала и истицала именима. Мало ко зна да наброји цео тим Николе Грбића, али они су знали како да донесу радост и себи и целој нацији - задиве свет и пошаљу им поруку да њихово време долази.

Заслужено се пехар Светске лиге нашао у рукама одбојкаша Србије. Можда остаје жал што се та фантастична екипа неће наћи на Олимпијским играма овог лета у Рио де Жанеиру. Форма и игра су стигли нешто касније, али делује да ће потрајати!


ИВОВИЋ ЈЕ МВП И НАЈБОЉИ НАПАДАЧ СВЕТСКЕ ЛИГЕ, ЛИСИНАЦ БЛОКЕР
И статистика је рекла да су наши одбојкаши играли одлично на финалном турниру Светске лиге у Кракову.
Марко Ивовић је завнично проглашен за првог нападача, али и за најкориснијег играча турнира - МВП!
Срећко Лисинац је проглашен за најбољег блокера завршног турнира.
Сваки играч је добио чек од по 10.000 долара, а Ивовићу је припало још 30.000 за МВП титулу