НИКОЛА Грбић је мало "промешао карте" са Светску лигу. Кормилар одбојкаша је после две године у најбољи тим вратио искусног примача Модене Милоша Никића, а захвалио се Италијанима у стафу како би се ослонио на домаће стручњаке.

- Светска лига нам је ове године примарно такмичење и самим тим најважније. Нећемо се штедети, сва наша снага и концентрација биће усмерена на ово такмичење. У тим се вратио Никић, јер је то својим партијама у Италији заслужио - наглашава Грбић.

Србија је прошле године освојила сребро на Ф6 у Рио де Жанеиру. Овог лета је промењен систем такмичења, играће се као у Гран прију одбојкашица, сваког викенда биће другачији састав група.

Првог викенда, од 17. до 19. јуна, у групи Ц у Калињинграду наши ће играти против Русије, Бугарске и Пољске. Други викенд је у Београду, где ће се у дворани "Александар Николић", у групи Ф од 23. до 25. јуна Срби састати са Бразилом, Ираном и Бугарском. Трећи викенд је од 1. до 3. јула у Техерану, а ривали изабраника Николе Грбића су Иран, Аргентина и Италија. Финални турнир је од 13. до 17. јула у пољском Кракову.

- Биће веома тешко, јер ћемо сваког викенда за три дана одиграти три меча. Али, како је нама тако је и другима. Важно је да будемо максимално сконцетрисани и да остваримо што бољи резултат - истиче Грбић.

Легендарном одбојкашу од ове године помагаће стратег Црвене звезде Драган Кобиљски, а у стручном штабу су наши стручњаци.

- Захвалан сам Плаћију и осталим Италијана на максималној посвећености послу. Ипак, одлучили смо се да у новом олимпијском циклусу стручни штаб чине наши тренери - подвукао је Грбић.

ТИМ ЗА СВЕТСКУ ЛИГУ

ЗА место у најбољем тиму конкурисаће: Никола Јововић, Алекса Брђовић, Максим Буцуљевић (техничари), Александар Атанасијевић, Саша Старовић, Дражен Лубурић, Александар Благојевић (коректори), Никола Росић, Невен Мајсторовић, Горан Шкундрић (либера), Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић, Александар Околић (блокери), Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Милош Никић, Милан Катић и Немања Јаковљевић (примачи).