ЗБОГ оптужби да је наводно фалсификовао књижице двојице боксера у првом колу Регионалне лиге, Тадију Качара, председника Скупштине боксерског клуба Нови Сад, суспендовао је Боксерски савез Србије.

Он је, како истичу у БСС, то учинио у првом колу Регионалне лиге Војводине и покушао да по сваку цену стекне бодове.

- Да би се сазнао прави идентитет боксера морала је да интервенише и полиција. Суспензија се односи на забрану функција у боксу и приступ свим такмичењима под окриљем БСС, а суспендован је и БК Нови Сад до окончања дисциплинског поступка - каже се у саопштењу БСС.

Тадија Качар истиче да се у званичним документима и у извештају делегата са тог меча његово име не помиње, јер се бавио организацијом такмичења.

- Десио се безазлен пропуст без последица, а читава ујдурма настала је зато што је наш клуб већ три године најбољи у Војводини и зато што сам ја у њему - каже Качар. - Добро је познато да често у првом колу почетници боксују без књижице. Делегат је тај којем се књижице предају, што је учинила секретарица клуба. Не видим проблем у томе, а не ради се о фалсификату, јер су боксовали почетници, такмичари исте килаже и година, и то је у нашем спорту опште познато.

ТУЖИЋУ ИХ СУДУ
ТАДИЈА Качар потврђује да ће одговорне за читав проблем тужити редовном суду.
- На основу свега, питам се која је моја одговорност. Једино то што се код нас успех не прашта. То је пакост и намера да се дискредитују моје име и клуб. Полиција је дошла на позив и питала се зашто је уопште и позвана - каже Качар.