ОД Петра Ненадића ретко се могу чути оне изјаве "биће тешко, даћемо 110 одсто могућности". Убојити бек наше репрезентације погађа у срж проблема, као кад тресе мрежу са девет метара. Пред пут на ЕП у Пољској (15-31. јануар), где се наш тим састаје са домаћином, Француском и Македонијом, говорио је о јавној тајни да су рукометаши Србије већ прежаљени у "групи смрти", из које три селекције иду даље.


- Свесни смо да се многи људи хране нашим неуспехом и биће срећни ако не остваримо пласман у другу фазу - нагласио је повратник у национални тим. - Био сам у репрезентацији дуги низ година, прошао сам много селектора. Први пут ми се дешава да играчи нису омаловажавани од тренера. Само нас је још један, чије име сад нећу спомињати, тако подржавао.


Ненадић је свестан да навијачи не очекују много од Србије на овом шампионату, али моли да се унапред не ствара негативна енегрија.


- Замолио бих, не да подржите мене и остале искусније играче, већ ове млађе. Треба им самопоуздање и вера, јер ће многима ово бити прво такмичење. Јако нам је то важно, они су нам преко потребни у наредним годинама. Хајде да барем мало размишљамо позитивно пред овај шампионат - поручио је искусни ас.

ДОМАЋИНИ, ПА ФРАНЦУЗИ

НАШ тим наступа у А групи у Кракову, а већ у првом колу иде на домаћина. Дуел са Пољском на програму је у петак од 20.30, а потом следи дан паузе. Распоред не иде наруку "орловима", који већ у другом колу у недељу (18.15) играју са Французима, а тек на крају иду на нешто лакшег ривала, Македонију (19. јануар, 18.15). Три екипе избориће пласман у другу фазу, а преносе се бодови освојени против екипа које су прошле даље.