НЕ прође недеља а да Немања Петрић не буде проглашен за одбојкаша утакмице у којој је његова Модене остварила важну победу у борби за прво место у првенству Италије.

Примач Србије је своју срећну звезду пронашао на Апенинском полуострву, а прошлог лета је из Перуђе прешао у редове некадашњег вишеструког првака Европе.

- У Модену сам дошао због трофеја, јер сам желео да напредујем, побеђујем. Успели смо после 17 година да освојимо Куп. Из утакмице у утакмицу добијам награде, које ме мотивишу да још више радим - осећа се скромност у Петрићевом гласу.

Немања није оставио дубок траг у српској клупској одбојци, јер се после две године у Младом раднику отиснуо у подгоричку Будућност. Потом је играо за белгијски Леник, одакле је прешао у Перуђу.

- У Перуђи је било феноменално. За три године смо од Друге лиге стигли до финала Купа и првенства Италије. Напаравили смо бум, сви су причали о нама - каже Петрић.

"Орлове" ове године очекују ЕП и Светска лига, а почетком 2016. и европске квалификације за Олимпијске игре.

- Европа има много квалитетних репрезентација и тешко је изборити Игре. Али, ја у сваком случају видим Србију у Рију. На ЕП се надам добром пласману, а очекујем да коначно заиграмо и на финалном турниру Светске лиге - каже Петрић.

Дуго је Немањи требало да се избори за место међу 12 у нашем А тиму.

- Често сам био међу 15... Надао сам се да ћу једног дана играти на врхунском нивоу, у клубу најјаче лиге на свету и да ћу бити стандардан у репрезентацији. Стрпљење и вера у рад помогли су ми да то и остварим - каже Петрић, не оптерећујући се да ли ће бити део стартне поставе. - Свако од нас жели да игра и помогне репрезентацији. Никола Грбић је тај који одлучује колико ће ко да игра. Увек сам спреман да одиграм најбоље што могу. Мислим да имамо сјајну младу репрезентацију и верујем да ћемо у блиској будућности остварити добре резултате.

ЖЕЛИМО ЛИГУ ШАМПИОНА
- МОДЕНА је тренутно прва на табели, а основни циљ је пласман у Лиги шампиона. Нормално је да желимо дуплу круну. Верујем у екипу, јер играмо лепо, разноврсно, атрактивно. Имамо доста предуслова за врхунске резултате - истиче Петрић.