Српски веслачи Марко Марјановић и Александар Филиповић освојили су треће место у првој групи квалифиикација дубл скула на првенству света, па ће у уторак за пласман у полуфинале веслати у репесажу.

Марјановић и Филиповић одвеслали су квалификациону трку у времену 6:26,85 минута, а директно учешће међу 12 најбољих изборио је само првопласирани чамац Хрватске (6:21,29).

Друга је била Бугарска (6:26,52), четврти Израел (6:35,41), пета Канада (6:38,92), а шеста Русија (6:49,42), који, као и Србија, иду у репесаж.

- Марјановић и Филиповић нису извеслали онако како смо планирали и како смо се договорили. Хрвати су се врло брзо много одвојили и није било шансе да им се угрози прво место, које је једино водило директно у полуфинале. Наши момци су на крају изгубили и од Бугара, од којих су имали готово три секунде предности на уласку у последњу четвртину трке. Остаје нам да што боље искористимо дан паузе, исправимо неке греске и покушамо кроз репесаж да дођемо до полуфинала - казао је члан селекторске комисије Веслачког савеза Србије Дејан Гуслов.

У уторак на стазу излазе четверац без кормилара Горан Јагар, Милош Васић, Никола Стојић, Радоје Ђерић и женски дубл скул Јована Арсић, Ива Обрадовић, који веслају у репесажима за пласман у полуфинала својих дисциплина.