Чувени руски рвач Александар Карељин, који као члан делегације Руске думе борави у државној посети Србији посетио је данас Олимпијски комитет Србије и разговарао са председником Владом Дивцем.


- Карељин један је од највећих олимпијских хероја свих времена. Свака прилика за разговор са таквим спортистом је велико задовољство. Он је пријатељ српског спорта и вољан је да нам својим искуством помогне у даљем развоју олимпијског спорта у Србији, а посебно рвања - рекао је Дивац.


Као посланик, Карељин обавља и функцију председника Одсека за међународне односе Руске думе.


- Велико је задовољство што сам се срео са Дивцем. Разговарали смо као пријатељи. У Србији се увек осећа као код куће - рекао је Карељин.


Сусрету у Олимпијској кући присуствовали су и потпредседник ОКС Иван Тодоров, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и председник Рвачког клуба Партизан Рајко Балтић.


Карељин је поред златних олимпијских медаља у Сеулу, Барселони и Атланти, као и сребра у Сиднеју, освојио и девет светских и 12 европских титула, а у избору Међународне рвачке федерације (ФИЛА) проглашен је за најбољег рвача 20. века.