Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, после пораза у четвртфиналу Мастерса у Шангају од Грка Стефаноса Циципаса, рекао је да противнику дозволио да контрослише меч.


Грчки тенисер после преокрета победио је Ђоковића, који је бранио титулу, 3:6, 7:5, 6:3 и пласирао се у полуфинале.

- Циципас је заслужио победу. Био је бољи у другом и трећем сету. Кренуо сам веома добро, али после тога нисам био довољно оштар. Цела два сета нисам имао брејк лопту. Он је сервирао добро, али нисам задовољан како сам играо - рекао је Ђоковић на конференцији за медије после меча.

Новинаре је занимало и да ли га је умор стигао, јер му је фалило енергије, а спрски тенисер је одговорио да се осећа добро и да није уморан, већ да је то био један од оних дана када није могао да пронађе оштрину која потребна када се игра овакав меч.

Ђоковић је навео да је за сада такав план да ће још играти на Мастерсима у Паризу и Лондону, као и да није имао проблема са раменом и лактом, а осврнуо се и на игру противника.

- Играо је врло квалитетно, мислим да је увек успевао да одигра јако добар и агресиван први ударац после сервиса. Нисам га натерао да се довољно брани, давао сам му довољно времена да диктира темпо игре са основне линије. Заслужно је победио. Дефинитивно има потенцијал да буде број један у будућности - закључио је Ђоковић.