Кренуло је одбројавање до почетка Олимпијских игара у Токију 2020. године. Ватерполисти и одбојкашице Србије ће бити велики адут за злато, али ипак један човек ће се посмтарти кроз посебну призму - Новак Ђоковић.

Једини трофеј који недостаје у богатој ризници најбољег тенисера света у престоници Јапана требао би да стигне у Нолетову трофејну витрина, ако све буде како треба и Србин се појави у Токију.

Наиме, Ђоковић је у изјави кинеским медијима у Шангају причао о наступу на ОИ, али био је више него обазрив дајући пример Роџера Федерера, који је пропустио Рио, што је забринуло навијаче у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Коначан обрачун Ђоковића и Надала у Лондону

- На пример, Роџер Федерер није наступио у Рију... Наша сезона је дуга и препуна је турнира. Мораћу да будем здрав, а мој наступ на ОИ ће зависити од резултата на Вимблдону, распореда и породичних обавеза", навео је Ђоковићкинеским медијима, а преноси Б92.

Ђоковићје додао и да ће покушати да у најбољем стању дочека Олимпијске игре, ако му то здравствено стање дозволи.

- Претходни пут сам био повређен и нисам био у форми. Волео бих да стигнем до финала, да одем даље него у Пекингу. Борити се за златну медаљу, заиста је посебан осећај представљати своју земљу на таквом, историјски значајном догађају", рекао је Ђоковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Новак креће у одбрану титуле против Шапавалова

Подсећања ради, Новак Ђоковић је освојио турнир у Токију, на теренима који ће бити коришћени и за Олимпијске игре.