ПАБЛО Карењо Буста се трудио колико је могао, али није био превелика препрека Новаку Ђоковићу (6:3, 6:4). По један брејк у сваком сету били су довољни најбољем тенисеру света да око 90 минута стигне до четвртфинала мастерса у Синсинатију где је рано јутрос играо са Французом Луком Пујом.


- Крајњи исход не показује реално стање на терену, јер је била велика борба. Задовољан сам што ме је сервис служио, мислим да је то био најбољи сегмент моје игре - рекао је Ђоковић после меча, у коме Шпанац није тек тако хтео да одустане од борбе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић: Резултат не показује праву слику


Чак је и почетком другог сета запретио са две брејк лопте. Ипак, квалитет је испливао на површину...


- Изненадио ме је агресивношћу са основне линије. Морао сам да играм на високом нивоу цео меч. Можда сам могао и раније да решим, пропустио сам две брејк лопте на 3-1 у другом сету, али генерално сам пружио добру партију, сигурно за два нивоа бољу у односу на меч са Кверијем - био је искрен Ђоковић.


Као ни Роџер Федерер, који није желео да коментарише, јер није био расположен, ни Новак није хтео да се бави непримереним понашањем Ника Кирјоса.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КИРЈОС НОВЧАНО КАЖЊЕН: АТП најављује истрагу после новог испада


Аустралијанац је због још једног "циркуса", ломљења рекета испред свлачионице, затим вређања и пљувања судије, кажњен са 113.000 долара. Али то није коначна казна, јер АТП размишља и о временској суспензији.


- Верујем да је то казна у договору између АТП и турнира и да је донета у односу на озбиљност понашања играча. Заиста је тешко да се суди и каже шта је исправно, а шта погрешно, да ли је Ник требало да буде више кажњен или мање...


Мишљење о Кирјосовом инциденту дао је Енди Мари.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ИСПАД КИРЈОСА: Псовао и пљувао судију, поломио два рекета (ВИДЕО)


- Саосећам са судијом Фергусом Марфијем, који свакако не би требало да трпи његове испаде - рекао је Мари за Би-Би-Си. - Скренуо сам Кирјосу пажњу на неке ствари и рекао да би требало да се понаша као у Вашингтону. Али, очигледно се сада вратио старим навикама, што је катастрофално. Требало би да схвати да је ово што је показао у Синсинатију лоше и за њега и за тенис.