Новак Ђоковић је најбољи тенисер икад, нико никад није играо на том нивоу, нико никад није био тако доминантан, па чак и да не престигне Роджера Федерера по броју грен слемова, тврди у опширном тексту новинар хрватског портала Индеx.хр Армин Хасанбеговић.


Нјегова прича почиње из чувеног полуфинала УС опена 2011. године када је Ђоковић спасио две меч лопте против Федерера, баш као и јуче у финалу Вимблдона.

- Налазите се на највећем тениском стадиону на свету. Губите након три и по сата игре. Чини вам се да су сви против вас, и судија и 20.000 навијача и Око соколово и скупљачи лоптица. Преко пута се налази најтрофејнији тенисер свих времена. Исти онај који вам је три месеца пре нанео први пораз у сезони и прекинуо низ од 41 (!) победе. Има две меч-лопте и сервира на једном од својих најдражих турнира. Све је спремно за славље и од вас се оцекује само да му на мрежи господски пружите руку и честитате.

"И шта ви направите? Пошаљете све у неку ствар, и судију и 20.000 оних који су навијали против вас и Око соколово које вас је живцирало и скупљаче лоптица. Све. И одиграте најбољи ударац у историји тениса. Преокренете меч".

"Осам година после налазите се на најпознатијем тениском стадиону на свету. Губите након четири сата игре. Чини вам се да су сви против вас, и судија и 15.000 навијача и Око соколово и скупљачи лоптица. Чини вам се да нико на стадиону не жели да ви прекинете једну од најлепших спортских прича".

Прочитајте још СРБИН РАЗОЧАРАО КОНТРОВЕРЗНОГ АУСТРАЛИЈАНЦА: Кирјос навијао за Федерера (ФОТО)

"Преко пута се налази најтрофејнији тенисер свих времена. Исти онај који би вам освојеном титулом побегао на можда недостижних шест грен слемова разлике и можда вас избацио из расправа о највећем. Има две меч-лопте и сервира на свом најдражем турниру. Све је спремно за славље и од вас се очекује само да му на мрежи господски пружите руку и честитате".

"И шта ви направите? Опет пошаљете све у неку ствар, и судију, 15.000 оних који су навијали против вас и Око соколово које вас је живцирало и скупљаче лоптица. Све. И одиграте најбољи ударац у мечу. Преокренете меч. Најдужи меч у историји финала Вимблдона и један од највећих мечева свих времена. Натерате Американце који су вас провоцирали и Британце који су пљескали вашим двоструким грешкама, Швајцарце, које сте расплакали и најтрофејнијег свих времена да сви углас кажу: "Овај човек је чудо".

Аутор истиче да нема дилеме да је Новак најбољи, а признаје да је мислио да то никад неће признати.

- Кад би Новак Ђоковић сутра завршио каријеру, остао би упамћен као најбољи тенисер свих времена. То неће признати само најтврђи обожаватељи Роджера Федерера и Рафаела Надала. Али и њима је све јасно".

Прочитајте још ЦНН: Ђоковић није популаран као Федерер и Надал, али...

У наставку текста Хасанвбеговић је изнео бројне бројке које доказују да је Ђоковић без премца, од ривала у финалима, позитивног међусобног учинка против Федерера и Надала, чињенице да је једини освојио Мастерса, да је побеђивао Надала на шљаци (Федерер није), да је Федерера добио у три финала Вимблдона, а од њега изгубио само прво, 2007. на УС опену, кад је имао 20 година...

- Верујем да ће до краја каријере, можда чак и до краја следеће године, уловити и Федереров рекорд по броју грен слемова. Чак и да то не успе, остаће најбољи којег смо гледали. Не најтрофејнији, не најомиљенији, не најелегантнији, али најбољи - закључује се у тексту.