Два дана игре, три прекида, више од четири сата проведена на терену и коначан крај другог полуфиналног дуела Ролан Гароса.

После велике борбе је Новак Ђоковић изгубио од Доминика Тима (Аустрија) - 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7.

Меч препун брејкова, преокрета, пропуштених шанси је на крају припао Аустријанцу. Он ће у другом узастопном финалу у Паризу играти против Рафаела Надала (Шпанија) који је још у петак рутински савладао Роџера Федерера (Швајцарска) - 6:3, 6:4, 6:2.

Финале је заказано за недељу, али постоји могућност да буде померено и за понедељак услед великих напора и трајања другог полуфинала. Одлуку о томе ће донети организатори.

16:31 - ПРВИ СЕТ

1:0 - Ветар прави огроман проблем играчима на почетку меча. Ђоковић се мучио доста чекајући прави тренутак да сервира. То је изгледа утицало и на посету на стадиону, па тако има доста празних места око терена. Без обзира на све то, Новак је меч започео на прави начин.

1:1 - Тим је узвратио на сличан начин и освојио први сервис гем.

1:2 - БРЕЈК! Први брејк на мечу прави Тим. Напао је српског аса од старта гема, уз то је Новак направио и велику грешку на брејк лопти када је лоптицу послао у мрежу, тако да је Аустријанац повео.

1:3 - Пре почетка гема су кишобрани отворени, ситна киша је почела да пада, па је уследио разговор судије са супервизором. После краће паузе је одлучено да се меч настави. Није то утицало много на Тима који је брзо потврдио брејк.

2:3 - Ветар и даље прави велике проблеме за контролу и лет лоптице. Новак је морао да је "јури" приликом сервиса, а колико јако ветар дува говори и то да судија не обраћа пажњу на сат и 25 секунди који су дозвољени за сервис. Успео је Ђоковић да нађе право решење и да смањи заостатак.

2:4 - Није Тим дао ни шансу Ђоковићу да евентуално дође до брејк прилика. Задржао је стечену предност.

2:5 - БРЕЈК! Тим се знатно боље сналази у временским условима који су тренутно у Паризу и прави још један брејк и тако долази на корак до освајања сета.

2:6 - Тим је повео. Пред почетак осмог гема је Ђоковић имао краћи разговор са супервизором око евентуалног прекида меча, али до тога није дошло. Играчи су убрзо изашли на терен, а Аустријанац је успео после 27 минута да поведе у сетовима.

17:18 - ДРУГИ СЕТ

1:0 - Док су се зраци сунца пробијали кроз париске облаке Новак је на терену приказао знатно бољу игру него у првом сету и добио први гем у другом.

1:1 - Започео је Новак гем на сервис Тима одлично, добио прва два поена, али је онда направио грешку, а Доминик пронашао сервис у правом тренутку и успео да одбрани нападе српског аса.

2:1 - Успео је Ђоковић да се извуче из непријатне ситуације. Дошао је Тим до две узастопне брејк лопте, али је Новак нашао решење, пре свега захваљујући добром сервису, и тако дошао до гема.

2:2 - За разлику до Ђоковића, Тим знатно лакше долази до гемова на свој сервис. Без изгубљеног поена је дошао до изједначења.

3:2 - Одличан одговор Новака, брз гем, са нулом, завршен спектакуларним поеном на мрежи.


ПРЕКИД - Почео је шести гем, Тим је добио прва два поена и онда је кренуо јак пљусак. Играчи су одмах покупили своје ствари и отишли у свлачионицу.

3:3 - После краће паузе је меч настављен. Делује да је принудни одмор више пријао Новаку који је добио прва два поена, да би уместо брејк шансе, послао лоптицу у мрежу. Међутим, одмах се искупио феноменалном дијагоналом из форхенда. Тим је затим одиграо одлично на мрежи, дошао до гем лопте и одмах је реализовао за изједначење.

4:3 - Перфектан гем за српског играча који без изгубљеног поена враћа вођство.

5:3 - БРЕЈК! Коначно је Ђоковић кренуо у напад и то му се исплатило. Дошао је до првих брејк шанси на мечу и одмах их искористио. Имаће прилику да својим сервисом дође до сета.

6:3 - Асови су се појавили у право време, па је Новак сигурном и убедљивом игром у деветом гему дошао до изједначења у сетовима.

12:56 - ТРЕЋИ СЕТ

0:1 - Тим није дозволио да претходни сет утиче на њега, на старту трећег сета је освојио први гем.

1:1 - Са два поклон поена дуплим сервис грешкама је Новак прво "помогао" противнику, па је уследио савршен дроп-шот Тима за брејк лопту. Уследио је дуг поен, ветар је био на страни Новака па је тако лоптица коју је послао Тим отишла далеко у аут. Успео је Ђоковић да пронађе решење и да освоји гем.

1:2 - Тим се све више жали на ветар и шљаку, јер му завршава у очима .И поред тога је успео да одигра један од сигурнијих гемова и да га освоји.

1:3 - БРЕЈК! Поново дужи гем на сервис Новака. Доминик је стигао до брејк лопте, али је онда ветар учинио своје. Прво је Ђоковић једва успео да је пребаци преко мреже, да би се она онда "укопала" у месту и преварила Тима. Већ у наредном поену је Аустријанац стигао до нове брејк шансе одличном бекхенд паралелом. Напао је и са неколико снажних форхенда дошао до брејка.

ПРЕКИД
- Нови прекид. Само што је Тим направио брејк киша је поново почела јаче да пада. Играчи су поново отишли у свлачионицу. У односу на први прекид, овог пута је навучена цирада преко целог терена, тако да ће сигурно пауза дуже трајати.

1:4 - Меч је настављен. Дан касније је полуфинални дуел у Паризу кренуо од петог гема трећег сета. Већ на старту је Новак дошао до брејк шансе и прилике да смањи заостатак. Није успео да је искористи, па је Тим тако потврдио предност брејка.

2:4 - Брз гем за Новака који смањује заостатак.

3:4 - БРЕЈК! Вратио се Новак у потпуности у сет. Оно што није успео у петом, јесте у седмом гему. Одузео је сервис Тиму.

4:4 - Ђоковић је изједначио! Потврдио је српски ас направљени брејк, у гему препуном веома лепих поена је успео да га освоји и да врати ствари на почетак.

4:5 - Имао је Новак поново брејк лопту, одиграо поен у невероватном стилу, спасао два смеча, одлично "читао" противника, али је Тим онда уз велику помоћ среће и врха мреже спасао брејк шансу, а потом успео и да освоји гем и прекине серију српског играча.

5:5 - Није Ђоковић дао ни шансу Тиму да евентулано дође до сет лопти. Јесте направио две некарактеристичне грешке, али је остварио циљ и освојио гем.

5:6 - Тим је, у односу на претходне сервис гемове, у овом био знатно сигурнији и дошао је до гема.

5:7 - БРЕЈК И СЕТ! Нервозни гем, који је трајао више од 10 минута, је припао Тиму. Добио је Новак опомену због прекорачења времена за сервис, па је онда покушао да објасни судији да је то учинио због налета ветра. Све то му је одузело потребни фокус за поене, па је тако Тим имао и прилику да освоји сет. Србин је успео да се консолидује на време и да спаси три сет лопте, али не и четврту, па је тако Аустријанац повео у сетовима.

13:37 - ЧЕТВРТИ СЕТ

0:1 - Започео је Тим четврти сет сигурно, освојио одмах гем и дошао до вођства.

1:1 - Експресан одговор Ђоковића. Без изгубљеног поена, са ас ударцем, осваја гем.

2:1 - БРЕЈК! Напао је Новак противника и то се исплатило. У трећем гему је одузео сервис Тиму и повео.

2:2 - БРЕЈК! Вратио је Тим одмах брејк и то уз невероватну помоћ среће. Лоптица је на брејк лопту преварила Новака, па је Тим ни крив ни дужан одиграо савршен лоб и дошао до гема.


3:2 - БРЕЈК! Изнервирао се Новак због начина на који је изгубио претходни гем, али није дозволио да то утиче на њега. Експресно је направио нови брејк и вратио предност и то са нулом.

4:2 - Наставља Новак да плеше по терену. Осам узастопних поена је освојио и потврдио направљени брејк.

4:3 - Тим је успео да прекине серију српског играча и да смањи заостатак у четвртом сету.

4:4 - БРЕЈК! Вратио се Тим поново у сет. На брејк лопту је Ђоковић одлучио да одигра дроп-шот. Лоптица је завршила у мрежи...

4:5 - Тим је успео да потврди направљени брејк и да врати вођство.

5:5 - Сигурна игра Ђоковића у 10. гему за ново изједначење.

6:5 - БРЕЈК! Успео је Новак да одузме сервис Тиму и има прилику да сервисом да дође до изједначења у сетовима.

7:5 - Играће се пети сет! Успео је Новак да се одбрани од упорног Тима, да освоји гем и изједначи у сетовима.

15:55 - ПЕТИ СЕТ

0:1 - Пре почетка сета је Новак направио малу паузу и отишао је до свлачионице. По повратку на терен је Тим рутински дошао до гема.

1:1 - Имао је Новак 40:15 и прилику да и он на лакши начин стигне до гема, али је Доминик одиграо неколико одличних поена, укључујући и перфектан волеј на мрежи и стигао је до брејк шансе. Ђоковић је успео из тога да се извуче и да уз доста проблема освоји гем.

1:2 - Пропустио је Ђоковић велику шансу, имао брејк лопту, али је није искористио. Тим је то знао да казни и да дође до гема.

1:3 - БРЕЈК! Стигла је Новака сурова казна за пропуштену прилику. Оно што српски гирач није успео, јесте аустријски. Направио је брејк и увећао вођство.

1:4 - Потврђује Тим направљени брејк и прави велики корак ка финалу.

ПРЕКИД - Киша је почела да пада усред Новаковог гема. Покушао је Ђоковић да га заврши, али је спасоа брејк лопту, изједначио на 40:40 и тада су играчи отишли у свлачионицу. Одмах је навучена цирада што је знак да пауза неће бити кратка...


2:4 - Играчи су се после скоро сат времена паузе вратили на терен. Гем је кренуо од резултата 40:40. Ђоковић је одмах прекинуо поен, убеђен да је био аут, судија Кампистол је пришао и објаснио да траг показује да је лоптица била на линији. Хок-ај система нема на шљаци, али је у преносу могло да се види да је лоптица била у ауту. Није Новак дозволио да то утиче на њега, спасао је брејк лопту, па дошао до гема.

3:4 - БРЕЈК! Кренуо је Ђоковић у напад, излазио је често на мрежу и то му је донело резултат. Одузео је сервис Тиму и вратио се у меч.

3:5 - БРЕЈК! После брејка - брејк. Кренуо је Новак гем добро, добио прва два поена и онда је уследила серија грешака. Тим је поклоне прихватио оберучке и поново повео.

4:5 - БРЕЈК! Спасао је Ђоковић две меч лопте! Добио је Новак први поен у гему Аустријанца, али је Доминик пронашао први сервис и добио наредна три. Прву меч лопту је послао у мрежу, а другу у аут. Рука му је у потпуности задрхтала, пошто је потом форхенд послао далеко у аут. Новак је знао то да казни и да направи нови брејк.

5:5 - Поново се Ђоковић мучио у свом сервис гему, али је успео да пронађе право решење и да уз помоћ две грешке Тима дође до гема.

5:6 - Прекинуо је Тим серију српског играча и успео без изгубљеног поена да врати предност.

5:7 - БРЕЈК ЗА ФИНАЛЕ! Имао је Новак две гем лопте, пропустио их, а Тим трећу меч лопту није. Маестрална форхенд паралела за окршај са Надалом у другом узастопном финалу Ролан Гароса за Аустријанца.