Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се данас у друго коло Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је победио 81. играча света Американца Дениса Кудлу после пет сетова, 6:0, 6:7, 5:7, 6:3, 6:4.

Кецмановић, 85. тенисер света, победио је после три сата и 15 минута.

Он је добро почео меч, први сет је добио без изгубљеног гема за само 23 минута, а Кудла је тек у трећем гему другог сета освојио свој први гем.

Американац је заиграо боље и успео је у 10. гему да одузме сервис Кецмановићу, а потом и да уведе други сет у тај-брејк. Српски тенисер је повео са 6:5 и први стигао до сет лопте, али је није искористио. Кудла је своју другу сет лопту реализовао и добио тај-брејк са 9:7.

У трећем сету тенисери су направили пет брејкова, Кудла један више, па је повео у мечу са 2:1. Кецмановић је затим у другом гему четвртог сета одузео сервис противнику, ту предност сачувао је до краја и изједначио на 2:2 у сетовима.

Кудла је боље почео пети сет, а после брејка у шестом гему повео је са 4:2. Српски тенисер је после тога заиграо боље, освојио је четири узастопна гема, искористио прву меч лопту и пласирао се у друго коло.

Кецмановић ће у другом колу Ролан Гароса играти против Белгијанца Давида Гофана, који је постављен за 27. носиоца.