КИША је јуче задавала доста мука организаторима мастерса у Риму. Због тога Новак Ђоковић није знао када ће да одигра меч другог кола са Канађанином Денисом Шаповаловом. Дуел првог рекета света и талентованог тенисера требало је јуче да затвори спектакуларни дан. Уместо тога ће играти данас (не пре 13.00), а уколико оправда улогу фаворита играће још једном увече против бољег из меча Чекинато (Италија)-Колшрајбер (Немачка).


На турниру се и даље прича о одлуци организатора да за мечеве Роџера Федерера дуплира цену карата. Многи сматрају да тај потез италијанске федерације није у реду. Ипак, то нимало није узбудило Ђоковића.


- Сигурно је да је Федерер највеће име, да је освојио највише титула, мада никада није био шампион Рима. Роџер је светска икона и на неки начин могу да разумем овакву одлуку - истиче Ђоковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗНЕНАЂЕЊА У РИМУ: Елиминисани Зверев, Димитров и Вавринка


Новак је подвукао да од таквог потеза домаћина могу да имају сви корист:


- Не осећам се увређеним, верујем да се не осећају ни Рафаел Надал и остали играчи. Ако ће то да повећа продају улазницу и већу зараду на турниру, онда је то добро за све.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЈВИШЕ "ДЕЛОВА" ОД НОВАКА: Виландер за “Новости” склопио перфектног тенисера свих времена


Федерер, који је у Вечном граду изгубио четири финала, не оправдава потез организатора:


- Чуо сам да неки навијачи нису срећни због тога. То је веома разочаравајуће, а италијанска федерација је то "упаковала" на начин да награђује оне који су раније купили карте, што је чудно. Ипак, надам се да то неће утицати на чињеницу да сам веома срећан што сам овде.


Ђоковић ни у Риму није могао да избегне питања о избору представника играча у Борду директора, после повлачења Американца Џастина Гимелстоба и о смени првог човека АТП Криса Кермода. Иначе, Гимелстобов наследник није изабран у Риму, па ће тенисери поново одлучивати на Вимблдону.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ ГЛАДАН УСПЕХА: Хоћу и пехар Ролан Гароса


Новака као председника Савета амерички и британски медији означавају као човека који доноси кључне одлуке. Ђоковић упорно истиче да је само један од десеторице који гласају и подвлачи да не представља играче у Борду АТП. То је поновио и новинару "Њујорк тајмса":


- Ја сам председник Савета, али ми не гласамо. У Борду АТП имамо своја три представника који имају право гласа. И често се дешавало да они гласају против воље Савета играча. И зашто бих ја био одговоран, ако нисам тај који гласа. Није коректно означавати ме као некога који је одговоран за сваку ситницу у тенису.