Најбољи српски тенисер и први рекет света Новак Ђоковић није успео да се домогне четвртфинала мастерс турнира у Мајамију, пошто је поражен од Роберта Баутисте Агута - 6:1, 5:7, 3:6.

После два сата и 32 минута тениса, Шпанац је режирао велики преокрет и побринуо се за ново изненађење на Флориди.

У четвртфиналу га чека Џон Изнер, који је претходно савладао Кајла Едмунда.

ПРВИ СЕТ

1:0 Сигуран сервис гем Ђоковића. Новак одлично отвара меч и лагано долази до 40:0. Агут узима један поен, а онда Србин ставља тачку на гем.

2:0 Брејк Ђоковић. Новак маестралан на отварању меча и са "нулом" узима сервис Агуту. Руку на срце ни Шпанац не игра баш најбоље. Агут доста греши и олакшава посао најбољем тенисеру данашњице.

3:0 Новак потврђује брејк. Агут се пробудио и први пут у једном гему бар мало мучио Ђоковића. Шпанац је стигао до 40:40, али онда два одлична сервиса Србина за велику предност у првом сету.

4:0 Нови брејк Ђоковића. Игра Агута се распада, а Новак зналачки сакупља поене и иде ка освајању првог сета.

5:0 Шпанац и даље без освојеног гема на мечу. Маестрални Ђоковић игра најбољи меч у Мајамију и Агуту се не пише добро.

5:1 Најдужи гем на мечу осваја Шпанац. Агут је успео да се упише у првом сету и освоји бар један гем. Имао је Ђоковић и сет лопту, али је ривал одлично сервирао у том тренутку и на крају остао бар мало јоп у овом делу игре.

6:1 Новак осваја први сет. Разиграо се мало Агут, освојио један леп поен на сервис Србина, али Ђоковић после 32 минута долази до предности у мечу.

ДРУГИ СЕТ

1:0 Брејк Ђоковић. Предиван тенис је виђен у првом гему другог сета, Новак је публици пружио спектакуларне ударце, од дроп-шота са основне линије, до феноменалног слајса који је упао у сервис поље. На крају је успео да "прошета" противника и освоји гем на његов сервис

1:1 Агут враћа брејк. Новак се мало опустио, а упорни Шпанац то зналачки користи и враћа се у меч.

1:2 Пробудио се Агут и први пут долази до предности у једном сету. Иако се чинило да противник није успео да избаци Ђоковића из ритма, српски тенисер је пропустио три прилике за брејк.

2:2 Ђоковић долази до изједначења у другом сету. Прелеп поен на 40:30 за српског тенисера, који ће сигурно бити нови ветар у леђа Новаку.

2:3 Шпанац долази до предности гемом без изгубљеног поена. Одличан сервис Агута у овом гему, Новака хвата нервоза.

3:3 Новак је одлично стартовао шести гем и диктирао темпо, али је Шпанац све успевао да врати и да хируршки прецизно пошаље веома тешке ударце. Сјајним форхендом из корака Ђоковић је искористио предност и поравнао резултат.

3:4 Пропустио је Новак шансу да направи брејк, а Шпанац се пробудио и спасао свој сервис.

4:4 Помучио се и Ђоковић да освоји нови гем на свој сервис. Агут је дошао до почетног поена, припретио, али није успео да дође до брејк лопте.

4:5 Поново Новак има проблем са другим сервисом противника, Шпанац лако осваја нови гем, па ће Ђоковић сервирати за опстанак у овом сету.

ПРЕКИД МЕЧА
Одмах по завршетку гема, тек што су тенисери отишли на клупу, меч је прекинут због изненадног пљуска. Ђоковић и Агут су отишли у свлачионицу, а питање је када ће се меч наставити.

5:5 Меч је настављен после око пола сата прекида. Новак је добрим сервисима дошао до лаких поена и поравнао резултат.

5:6 Приметно је да је пауза много више пријала Ђоковићу. Неколико дужих и исцрпљујућих размена удараца више је одговарало српском асу, који је дошао до брејк лопте. Међутим, није је искористио, у наредној размени лоптицу је послао у мрежу, а Агут је то умео да казни новим освојеним гемом.

5:7 Упоран је био Шпанац и у овом гему. Шетао га је Новак дуж целе основне линије, али је Агут успевао да врати оно што је наизглед деловало немогуће. Дошао је до брејк лопте, али је наш тенисер успео да изједначи добрим сервисом. Добио је Агут и другу прилику да освоји сет и пошло му је за руком. Гледаћемо трећи сет.

ТРЕЋИ СЕТ

0:1
Шпанац је трећи сет отворио освојеним гемом на свој сервис. Деловао је врло сигурно, самоуверено због брејка којим је освојио претходни сет.

1:1 Са ништа мањим самопоуздањем Ђоковић је освојио наредни гем у трећем сету. Препустио је ривалу само један поен.

1:2 Имао је Новак две брејк лопте у овом гему, али је Шпанац са два изласка на мрежу анулирао предност првог тенисера света. Наредни поен завршен је тако што је Ђоковић послао лоптицу у аут, а потом и у мрежу. Агут успева да сачува сервис.

1:3 Агут прави брејк! Повео је Шпанац 40:0 на Новаков сервис захваљујући грешкама српског аса. Ђоковић је успео да спаси прве две, али је код треће направио дуплу сервис грешку.

2:3 Ђоковић враћа брејк! Изгледало је као да ће Шпанац лако потврдити брејк, али је Новаков потез за 30:30 био вредан аплауза чак и самог Агута. Он се у наредном поену оклизнуо и свом тежином пао на десни лакат. Виделе су се последице тог пада, Шпанац је наредна два сервиса послао у велики аут и омогућио Ђоковићу да врати брејк.

2:4 Шпанац је, упркос болној гримаси на лицу, дошао до две брејк лопте, а Новак му је новом неизнуђеном грешком поклонио гем.

2:5 Упоран је Агут, сталожен, смирен, а број грешака свео је на минимум. То му доноси нови гем и велико вођство против најбољег тенисера света, ком више ништа не полази за руком.

3:5 Лош излазак на мрежу, а потом и дупла сервис грешка. Новак није могао себи горе да закомпликује ситуацију на свој сервис, али се ипак извукао. Још увек је у мечу, али ће у наредном гему морати да врати брејк.

3:6 После два сата и 29 минута тениса, Агут је дошао до две меч лопте и одмах искористио прву. Велики преокрет направио је Шпанац у овом мечу и пласирао се у четвртфинале мастерса у Мајамију, где га чека Џон Изнер.