Пут Новака Ђоковића до трофеја на мастерсу у Мајамију се наставља.


Српски тенисер је у трећем колу турнира на Флориди савладао Федерика Делбониса - 7:5, 4:6, 6:1 после два сата игре.

22:43 - ПРВИ СЕТ

1:0 Новак је одлично отворио меч. Повео је 40:0, и уз један ас и један изгубљен поен освојио први гем.

1:1 И Делбонис је сигуран, такође уз један изгубљен поен долази до првог гема на мечу.

2:1 Ђоковић с нулом осваја трећи гем уводног сета.

3:1 Новак први долази до брејка. Имао је Аргентинац вођство 40:15, али је српски тенисер успео да освоји наредна четири узастопна поена и дође до два брејка предности већ на старту дуела.

4:1 Новак је потврдио брејк, иако је Делбонис опасно претио да одмах узврати одузимањем сервиса. Од првог поена у гему, који је припао Аргентинцу, видело се да га изгубљени сервис није уздрмао, па чак и када је Новак повео са 40:15 није "спуштао гард" већ је успео да дође до изједначења. Ипак, наредна два поена припала су првом рекету света за потврду брејка.

4:2 Уз два изгубљена поена, Делбонис прекида мини серију Новака од три везана освојена гема.

5:2 Новак осваја седми гем без изгубљеног поена и долази надомак освајања првог сета. Делбонис сервира за останак у сету.

5:3 Пропустио је Новак прилику да заврши први сет на сервис ривала. Повео је 0:30, дошао до брејк лопте, али је Аргентинац успео да се извуче и потом прву гем лопту претвори у поен за останак у сету.

5:4 Делбонис је успео да врати брејк и то на веома убедљив начин. Повео је 0:40, Новак је успео да сачува једну брејк лоту, али је Аргентинац другу прилику претворио у поен за потпуни резултатски повратак.

5:5 Уз један изгубљен поен, Аргентинац осваја трећи узастопни гем и поравнава резултат у првом сету.

6:5 Новак је осигурао тај брејк, иако је Делбонис био на добром путу да још једном одузме сервис Србину. Повео је Аргентинац 0:30, али је Ђоковић са четири узастопна поена успео да прекини мини серију ривала.

23:34 - ДРУГИ СЕТ

1:0 Новак је сигуран на отварању другог сета. Осваја гем без изгубљеног поена.

1:1 Делбонис узвраћа освајањем гема с нулом.

2:1 Брзо и без много проблема Новак, уз један изгубљен поен осваја трећи гем другог сета.

3:1 Исто као у првом сету, после сигурних уводних сервис гемова, Новак први долази до брејка у четвртом гему. Делбонис је дуплом сервис грешком омогућио Ђоковићу две узастопне прилике да му одузме сервис, прву је успео да сачува сервис винером, али је другу Србин претворио у поен за трећи брејк у досадашњем току меча.

3:2 Аргентинац одмах узвраћа брејком. Видело се од старта гема да је Делбонис спреман да направи проблем Новаку, повео је 0:30, али је српски ас успео да освоји наредна два поена и поравна резултат. Ипак, Аргентинац је са два врхунска винера успео да одузме сервис Ђоковићу и тако га спречи да већ на половини другог сета закорачи ка тријумфу.

3:3 Делбонис је потврдио брејк, иако је Новак повео 0:30. Ипак, три узастопна сервис винера омогућили су му гем лопту, коју је искористио бекенд винером.

3:4 Први пут на мечу Делбонис води. Аргентинац је у мини серији од три везана гема, од којих су два била на Новаков сервис. До другог брејка у другом сету Делбонис је стигао уз један изгубљен поен и малу Ђоковићеву помоћ, пошто је Србин на брејк лопту направио дуплу сервис грешку.

3:5 Делбонис је издржао све нападе Ђоковића, спасао три узастопне брејк лопте и потврдио брејк, чиме је дошао надомак освајања другог сета. Три неиизнуђене грешке донеле су Новаку две везане прилике да одузме сервис ривалу, који је асом и сервис винером успео да се извуче у том тренутку. Неколико тренутака касније, Делбонис је дуплом сервис грешком поклонио Ђоковићу трећу прилику да му одузме сервис, али је потом Аргентинац "пустио руку" и са три винера дошао до два гема предности.

4:5 После четири узастопно освојена гема Делбониса, Новак остаје у сету, освојивши девети гем без изгубљеног поена.

4:6 Асом и сервис винером Делбонис осваја одлучујући гем другог сета, који је решио у своју корист без изгубљеног поена.

00:17 - ТРЕЋИ СЕТ

1:0 Иако је Деллбонис претио (15:30), Новак је успео да, уз два изгубљена поена, освоји уводни гем одлучујућег сета.

1:1 Деловало је, после 40:0 да Аргентинац неће имати тежак задатак да поравна резултат, али је с две грешке дао наду Новаку да може до преокрета. Ипак, после две грешке, уследио је ас сервис, за поравнање резултата у трећем сету.

2:1 Уз два изгубљена поена, при вођству 40:0, Новак задржава минималну предност.

3:1 Као у претходна два сета, у четвртом гему Новак одузима сервис ривалу и долази до два гема предности. Делбонис је дуплом сервис грешком омогућио Новаку две везане брејк лопте, од којих је прву српски ас претворио у поен вредан освајања гема.

4:1 Сервис винером, уз један изгубљен поен, Новак потврђује брејк и долази надомак пласмана у наредну рунду такмичења.