Британац Енди Мареј, који се опоравља од операције кука, има велике шансе да се врати тенису, сматра његова мајка Джуди Мареј.


Мареј је пре две недеље имао операцију кука, који га дуго мучи и због којег је најавио могући крај каријере најкасније до Вимблдона, али Джуди верује да каријера некадашњег најбољег тенисера света још није готова.

- Мислим да још увек ништа није готово. Нико још увек не зна. Оно што знам да би Енди учинио све што је могуће да себи створи шансу да поново игра. Мислим да може поново да игра, али такође мислим да је он свестан да постоји могућност да до тога не дође - рекла је Джуди Мареј за агенцију АП.

Она додаје да Енди мора да размишља и о животу после тениске каријере.

Прочитајте још МАРЕЈУ УГРАЂЕН МЕТАЛНИ КУК: Надам се да је ово крај мојим боловима

- Енди је паметан момак, има разна интересовања и после тениса може да се бави многим стварима. Он има младу породицу, мора да размишља о квалитету свог живота до самог краја. Оно што је најважније јесте да се после 20 месеци ослободио бола - изјавила је Джуди.

Енди Мареј је у каријери два пута је био шампион Вимблдона, а 2013. године постао је први Британац који је после 77 година освојио титулу на теренима Ол Ингланд клуба.
Био је и шампион УС опена, а у колекцији има и два олимпијска злата освојена у Лондону 2012. и Рио де Занеиру 2016. године.

На првом месту АТП листе провео је 41 недељу.