РАМЕуз раме са Сампрасом, не само по броју гренд слем трофеја (14). Новак Ђоковић је шести пут проглашен за тенисера године у избору Међународне тениске федерације. Награда "ИТФ светски шампион" је још једна потврда доминације Србина ове сезоне. Симона Халеп тријумфовала је код дама.

- Веома сам почаствован што сам поново проглашен за ИТФ светског шампиона - рекао је Ђоковић, који је пет година заредом добијао ово признање, почев од 2011. - Посебно сам поносан на овај успех после свега што сам прошао физички ове године. Део мене увек је веровао да могу да се вратим на врх. Веома сам задовољан што сам се придружио Питу Сампрасу по броју ових награда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЧИЛИЋЕВА ПОРУКА ЗА СЛЕДЕЋУ СЕЗОНУ: Могу да стигнем Новака, Рафу и Роџера

Српски тенисер је у 2018. освојио Вимблдон и Ју-Ес опен, чиме се изједначио са легендарним Американцем по броју највећих трофеја. Испред су сад само Федерер (20) и Надал (17), чије ће бројке наш ас појурити већ следеће сезоне.

После краћег боравка у Београду, Новак се вратио у Монте Карло, где је наставио припреме за 2019. Већ крајем месеца очекује га егзибициони турнир у Абу Дабију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Штепанек: Новака је пробудио Агасијев и мој одлазак