Бивши шведски тенисер Матс Виландер упоредио је Новака Ђоковића са најбољим спортистима свих времена. А некада није било тако...

Седмоструки гренд слем шампион није често хвалио Србина, али је после УС опена поручио да је вероватно бољи од Федерера и Надала.

Виландер је у колумни за париски спортски лист "Л'Еqуипе" оценио да је Ђоковић најбољи спортиста ког је тенис икада видео, један од најбољих спортиста на свету.

Прочитајте још: ПОРУКА КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Дел Потро открио шта му је Ђоковић шапнуо док је плакао у мраку

- Ставио бих га у категорију са Мајклом Џорданом и Мохамедом Алијем. Могли бисмо додати и Усеина Болта- написао је Виландер.

Швеђанин је коначно након Вимблдона и Ју Ес опан, који је био 14. гренд слем у Ђоковићевојкаријери, којим се изједначио са Сампрасом, престао да сумња у српског аса.

-Новак је најбољи спортиста ког је тенис видео. Он је најблиставији од свих великих шампиона. Можда се ради и о највећем могућем нивоу тениса. Да ли је бољи од Федерера и Надала? Вероватно. Нико му ништа не може. Невероватно је како успева да ову веома комплексну игру сведе на једноставне трикове, без компликованих потеза и ризика.

Матс је наставио да сипа комплименте на рачун Ђоковића...

Прочитајте још: БИВШИ БРИТАНСКИ БРОЈ ЈЕДАН: Ђоковић ће опет бити први на свету и престићи ће Федерера по броју гренд слемова

- Не постоје слабости у његовој игри. Он је човек-зид. Не можеш проћи. То је основни разлог због чега је он најбољи спортиста ког је тенис икада видео. И један од најбољих у свету спорта, свих времена- поручио је Швеђанин.