Црвена звезда је доживела још један пораз. Четврти у последњих пет утакмица, а трећи у Евролиги. После Реала и Асвела у елитном такмичењу их је савладала и Алба - 93:80 (21:15. 25:19, 21:20, 26:26).


Нису црвено-бели ни у Берлину успели да нађу излаз из резултатске кризе, а биће то још теже за само два дана када у Каунасу гостују Жалгирису у још једном европском окршају.

Како су играли изабраници Андрије Гавриловића најбоље показује статистика, где су најбољи били Оџо са 12 и Кузмић са 10 поена, док је код Албе Гедраитис дао 22.

Уз све то су остављали домаћем тиму доста отворених шутева, па су тако играчи Албе дали 12 тројки из 25 покушаја, уз скоро 60 одсто у шуту за два (21/36).

20:12 - ПРВА ЧЕТВРТИНА

Лош почетак Звезде у Берлину. Алба је у прва два минута направила серију од 6:0. Брзи и лаки поен, док је Кузмић после неколико промашених зицера успео да упише црвено-беле на "семафор" (6:2).

Лазић одлично "чита" напад ривала и краде лопту, а Лоренцо Браун погађа за три и смањује заостатак на половини прве деонице. У игру је ушао и Дерик Браун (10:7).

Берон се мучи да пронађе шут у првом делу, Дерик Браун у великој жељи прави грешке, а Албу за сада добро служи шут за три поена и Ериксон им доноси прву двоцифрену предност (21:11).

Џенкинс промашује отворену тројку, Оџо остаје сам под кошем и промашује зицер, потом Чарлс асистира Оџу и спушта заостатак на шест поена после прве деонице (21:15).


20:20 - ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Дуги напади Звезде, који се завршавају углавном у последњим секундама, без идеја. Човић организује игру, а Сикма и Гифи дају по једну тројку и воде Албу на "+14" за тајм-аут Гавриловића (29:15).

Дерик коначно долази до поена, Ноко поентира на другој страни да би после погођених слободних бацања Оџа судије направиле краћу паузу како би установиле колико је времена остало до краја (31:19).

Звезда и даље нападе завршава у последњим секундама, Оџо је уз доста среће поентирао. Крилни центри Албе стварају огромне проблеме црвено-белима, а уз то у игри нема ни Фајеа, није познато да ли је нека повреда у питању. У игри је и Јовановић чији промашај исправља Оџо (35:23).

Оџо је једини расположен, постао је први двоцифрен у српском тиму. Човић затим покушава нерезонску тројку са око осам метара и једва погађа обруч. Алба то није казнила тада, али јесте у наредном нападу када су изблокирали Берона и поентирали преко Гедраитиса у контри за нови тајм-аут Гавриловића (39:25).

Вратио се Лоренцо Браун у игру уместо Човића, да би Звезда потом направила нову грешку у нападу и оставила Гедраитиса потпуно самог који погађа тројку. Лоренцо компликује код лаког полагања, Кузмић хвата лопту и погађа под фаулом и реализује додатно бацање (42:28).

Добро кретање без лопте Давидовца је награђено поенима под фаулом и реализованим пеналом. Међутим, велике "рупе" у одбрани и Хермансон остаје сам и "флоутер" убацује у кош. Берон промашује, Кузмић хвата лопту и погађа под фаулом. После првхи 20 минута Алба води (46:34).

21:08 - ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Звезда друго полувреме започиње знатно агресивнијом игром у одбрани и прави серију 4:0 што тера Албу да тражи минут одмора (46:38).

Лоренцо промашује зицер, Дерик не успева да исправи, а Гифај то кажњава тројком. Џенкинс поентира, Ноко налази пут до коша и поред добре игре Кузмића. У игру су се вратили Човић и Оџо (51:40).

Дерик Браун погађа за три, али Гифај то одмах анулира поготком уз фаул и реализује додатно бацање, а Оџо затим прави фаул у нападу на мање од четири минута пре краја четвртине (56:43).

Хермансон остаје сам даје трећу тројку из исто толико покушаја. Звезда је у огромном минусу (59:43). Матишек погађа за три, а Човић уз звук сирене узвраћа истом мером (62:48).

Оџо два пута у кратком временском размаку има дуеле са Тиманом. Прво му је избио зуб у нападу, да би потом у борби за скок у одбрани Тиман поново остао на земљи. Судије су досудиле фаул горостаса Звезде, а Тиман је уз лекарску помоћ изашао са паркета и отишао у свлачионицу. Ериксон је извео и погодио оба пенала (64:49).

Берон је коначно дошао до првих поена на мечу, дао је тројку, а Гедраитис је остао потпуно сам и то је казнио далекометним хицем. Берон није успео да настави у истом ритму.Шнајдер је направио фаул тако што је с леђа повукао Човића. Иако се стекао утисак да је била неспортска, судије нису гледале снимак. Човић је погодио оба пенала (67:54).

21:43 - ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Игра се по серијама. На сваки покушај и налет црвено-белих домаћи тим има одговор. Берон је погодио своју другу тројку (73:62).

Берон креће на продор, оставља за Човића који даје тројку, иако у званичној статистици стоји да је за два, мада се на снимку јасно види да није газио линију. Сикма користи велику предност у односу на Давидовца, фаулиран је и погодио је оба пенала. Берон затим даје нову тројку (79:69).

Алба на сваки покушај Звезде одговара, углавном, тројкама. Дерик Браун промашује зицер и тако Албу додатно приближава победи (87:72).

Извео је Гавриловић Берона да га одмори, Јовановић је на позицији центра што је јасан знак да је фокус на следеће мечу односно гостовању Жалгирису у Каунасу (90:75).

На крају рутинска победа Албе - 93:80.