Није Партизан ни у Београду ни Бурси успео да "овери" пласман у наредну фазу Еврокупа.


У седмом колу такмичења су доживели други узастопни пораз. После Венеције их је савладао и Тофаш - 82:72.


Тренера Андреу Тринкијерија дефинитивно брине бледа партија његових изабраника, али је једина добра ствар што су црно-бели изгубили са мање од 13 разлике, јер су у српској престоници у првом мечу толико славили (93:80) и имају бољи међусобни скор.


Најефикаснији у победничком тиму Мехија са 26 и Лоџески са 15 поена, док се у екипи Партизана истакао Гордић са 15 поена.18:22 - ПРВА ЧЕТВРТИНА

Лоџески и Мехија су добро започели меч, док је једине поене за Партизан у прва два минута постигао Загорац (4:2). Лоџески је наставио поентерску серију, док на другој страни за сада углавном Томас решава нападе црно-белих (8:5).

Направио је Тринкијери и прве промене, увео је Бирчевића и Мозлија, а изашли Јанковић и Томас. На половини деонице домаћин води (10:5).

Мехија је наставио да прави огромне проблеме одбрани Партизана. Дао је осам поена за осам минута, а Лоџески шест (16:5). Серију домаћина од 10:0 је са пенала прекинуо Бирчевић (16:7).

Бирчевић промашује отворену тројку, Мозли хвата лопту, а Гордић поентира. После прве четвртине Тофаш има предност - 18:10.

18:55 - ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Друга четвртина је слична као прва. Тофаш је тај који диктира темпо игре и контролише ритам. Мехија је погодио тројку за двоцифрено вођство (21:10).

Неспортска лична Мехије на Величковићу. Новица даје оба пенала. Гордићев покушај је затим изблокиран, после чега је Орхун Ене тражио минут одмора да смири своје изабранике (21:12).

Наставља се смушена игра црно-белих. Имају велике проблеме са организацијом игре, неколико напада им је истекло, јер са 24 секунде нису успели да упуте шут ка кошу. Уз то је Јашар поентирао под фаулом, уз промашено слободно бацање. Тринкијери је вратио Томаса у игру (25:12).

Барис Ермиш је асистирао Вилијамсу за лаке поене и остао да лежи. Приликом пада је ударио главом о паркет. Лекарска екипа је одмах ушла на терен, па је на половини другог квартала дошло до кратког прекида (28:14).

Нема Партизан решење за Девина Вилијамса. Трифуновић, који је ушао у игру уместо Гордића, је погодио тројку. Мехија и Томас су затим "разменили" лаке поене на обручу (32:21).

Бирћевић је погодио за три, па за два (35:26). Лоџески је на то имао одговор, погодио је за три, а у борби за лопту под кошем је Бирчевић направио глупост и фаул, па је кош признат, а то је казнио Бурмаз, додуше погодио је само прво бацање (39:26).

Трифуновић је кренуо у продор и погодио, да би Филип урадио исто на другој страни. Томас затим погађа за три и умањио разлику (41:31).

Вилијамс је био половичан са пенала. Последњи напад у деоници имао је српски тим. Гордић је преузео одговорност и веома лоше шутирао. Тофаш има двоцифрену предност после првог дела - 42:31.

19:32 - ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Друго полувреме почиње тројком Лоџеског (45:31). Јанковић и Вајт погађају под кошем, а Пејџ одговара тројком (47:36).

Партизан игра знатно боље у нападу у другом полувремену. Поенима Трифуновића су пришли на "-8" (52:44). Мехија је успео да реализује два слободна бацања и врати двоцифрену предност (54:44).

Гордић се распуцао, спустио заостатак на свега пет поена (56:51). Филип је погодио дуго двојку, а Величковић затим погађа отворену тројку и додатно смањује заостатак (58:54). Величковић је затим ушао под кош, добио блокаду од Јашара, а потом је фаулирао Вајта и објашњавао судији да је противнички играч глумео и да није било фаула. Тринкијери је добио техничку због протеста, а Вајт је реализовао два бацања због фаула и једно за техничку (63:54).

Загорац је остао сам на шуту за три, промашио је. Искупио се украденом лоптом и онда у контри направио грешку у корацима и тако поклонио лопту противнику. Пред последњих 10 минута Тофаш има предност - 63:54.

19:53 - ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Тофаш последњи квартал почиње тројком Филипа. Пре тога је Томас промашио (66:54). Загорац је преузео одговорност и погодио преко Лоџеског (66:56).

Загорац покушава тројком да смањи заостатак још више, промашује, Бирчевић прави фаул у нападу. Сурово то кажњава Филип који и поред четири личне даје тројку (69:56).

Бирчевић поентира, а Мехија на другој страни даје тројку. Вилијамс затим прави фаул у нападу. На сваки покушај Партизана да се врати у меч домаћи тим има одговор. Мехија је тај који затрпава кош црно-белих на нешто мање од пет минута пре краја меча (76:60).

Партизан већ сада више размишља о разлици, пошто су први меч у Београду добили са "+13" (93:80). По повратку са тајм-аута Мозли два пута закуцава, али Филип поентира после продора, а Мозли фаулира Лоџеског на шуту за три (78:64).

Лоџески погађа два од три пенала, а Мозли постиже своје нове поене. Угурлу промашује отворену тројку, Јарамаз остаје сам у транзицији за три и не погађа. Мехија затим не стиже да пренесе лопту за осам секунди на половину Партизана (80:66).

Мозли, из немогуће позиције, уз звук сирене, поентира, па онда феноменалном блокадом спречава Мехију да дође до лаких поена на обручу. Филип је умало изгубио лопту, уместо тога га је Јарамаз фаулирао. Ене реагује тјам-аутом због разлике (80:69).

Пејџ је погодио тројку и тако допринео Партизану да оствари бар други циљ, а то је порза са мање од 13 разлике. На крају победа Тофаша двоцифреном разликом - 82:72.