Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је данас да не зна какву утакмицу може да очекује против Локомотиве Кубан, али и оценио да ће квалитет игре његовог тима зависити од менталне и физичке енергије.

"Добра екипа, добри, искусни играчи... Ући ћемо у утакмицу с добрим намерама, добили смо две утакмице већ на страни у Еврокупу, знамо да ће бити изузетно тешко, али мислим да ћемо играти добру утакмицу... Имаћемо пет играча да ставимо против њихових фантастичних пет играча", рекао је Тринкијери новинарима у Београду.

Кошаркаши Партизана дочекују сутра Локомотиву у утакмици четвртог кола Групе Б Еврокупа.

Партизан након прва три кола има максималан учинак, док је Локомотива уписала две победе и пораз.

Упитан какву утакмицу очекује, Тринкијери је прво рекао: "Не знам".

"Они се још уигравају, имена су топ, Декер, Калнијетис, Камингс, Алан Вилијамс, Фридзон, има ту 'меса'. Ако озбиљно играју, нема боље екипе у Еврокупу. Ритас је успео врхунском партијом да их добије, али то је било и боље од врхунске партије. Хоћемо ли ми бити у стању играти врхунску партију? Ја се надам", рекао је Тринкијери.

"Јако нам је тешко јер немамо времена за тренинг, опоравак, пуно је путовања. Наша врхунска партија неће бити у квалитету него у менталној и физичкој енергији, то мора бити начин да се игра утакмица", додао је тренер Партизана.

Црно-бели ће се сутра вратити у Пионир, пошто је Београдска арена заузета.

"Кад је најтеже биће најбоље", рекао је Тринкијери.

Тринкијери није био на клупи Партизана против Морнара јер је имао здравствене тегобе, па је новинаре занимало како се сада осећа.

"Мало сам боље, још нисам топ, нећу трчати како знам... Сем мог здравља и Јанковићеве фризуре све је ок", рекао је Тринкијери.

Утакмица се игра сутра од 20.00 у дворани "Александар Николић".