ДЕТАЉ који најбоље илуструје игру и стање Црвене звезде забележен је у завршници утакмице са Крком у Новом Месту. Нервозни тренер Милан Томић тражио је тајм-аут какоби поручио играчима: "Играјте шта хоћете", и то у тренутку кадамеч још није изгубљен.

Дан после другог пораза у прва три кола АБА лиге, појавила се информација да је стратег српског и јадранског шампиона понудио оставку.

-Не желим да коментаришем „информације“ – каже за „Новости“ председник црвено-белих Небојша Човић. – Разговарао сам са Томићем о свему, ситуација у клубу је стабилна и настављамо сарадњу. О свему осталом причаћемо на конференцији за медије.

Први човек Звезде сутра ће се појавити пред новинарима на Малом Калемегдану, када ће сигурно бити речи и о поруци коју је Томић послао после утакмице у Новом Месту.

- Постоји доста проблема, морају да се донесу неке одлуке и да видимо шта ћемо да урадимо - наговестио је реакцију после петог пораза у седам званичних мечева ове сезоне, рачунајући и онај у АБА Суперкупу од Приморске.

Исте потешкоће прате Звезду од прве званичне утакмице, али киксеви као што је овај у мечу са Крком дају им нову димензију.Чекајући "неке одлуке", можемо само да још једном побројимо проблеме у Звездиној игри. Главни је свакако на позицији плејмејкера, други по тежини налази се на месту класичне "петице", али ништа једноставнија није ни шутерска проблематика. "Сигурних" поена нема ни у рекету ни са дистанце.

Били Берон није играо у Новом Месту јер је добио дозволу клуба да присуствује рођењу детета, али најбољи Звездин играч из прошле сезоне тренутно још није ни сенка својих МВП издања. Као ни Чарлс Џенкинс својих партија које су му донеле статус љубимца навијача. Огњен Добрић и Дејан Давидовац шутерски осцилирају у игри са превише ротација и премало тимске хемије.

Сопствену одговорност Томић је признао изјавом да су потребне одлуке после само три кола у АБА лиги и Евролиги. Остаје да се види да ли ће Звезда повући неке потезе пре следећег евролигашког изазова у четвртак, када у дворану "Александар Николић" долази моћна Барселона са Пешићем на клупи.