Звезда није заслужила да победу у Тел Авиву, али могла је и била близу да шокира Макаби и остави Понос Израела на “нули”. Нису успели црвено-бели, шта више понижени су у продужетку (84:69). А све би било другачије да је Били Берон погодио тројку за победу или пронашао Дејана Давидовца на зицеру...

Макаби је скоро пет минута био без поена шампион Србије је топио полако минус десет - 67:57 и успели да на 28 секунди пре краја дођу у ситуацију да они решавају меч у Тел Авиву (67:67).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА И ЛОША ИМАЛА ШАНСУ: Берон промашио шут за победу, Вилбекин у продужетку пресудио црвено-белима у Тел Авиву

Тренер Милан Томић је “нацртао” добру акцију Филип Човић је навео лопту на блок Давидовца, па Берона и Американац је остао сам на “тројци”. Ситуација у којима Били не прашта, али не и овог пута. Берон је промашио отворен шут, али чини се да је имао много бољу варијанту на зицеру Давидовца, који је био сам у рекету Макабија (Скоти Вилбекин у продужетку показао како се то ради). Били није видео Дејана или није желео да га види и шанса за победом је отишла у неповрат, меч је отишао у продужетак, а тамо српски тим није имао шансе.

Ипак, лако је бити генерал после битке, а и Берон је решио много утакмица у корист Звезде, тако да ће ово да буде само добра школа за наствак такмичења, па и за Билија којем је Евролига сасвим неко ново такмичење.