После летошњег пресељења из НБА лиге у Барселону, Никола Миротић наставља са великим акцијама доброчинства, након што је средином ове године обезбедио дом за породицу Варга из Вуковара.

Заједно са својом породицом, Никола је крајем септембра поново донирао 30.000 евра Хуманитарној организацији Срби за Србе, овај пут за потребе изградње куће седмочлане породице Којовић са петоро деце из села Трешњевица у општини Сјеница.

Та организација саопштила је да седмочлано домаћинство чине родитељи Негосав и Сузара, као и њихово петоро деце - Немања (11), Викторија (9), Теодора (7), Виктор (6) и најмлађи Владимир (4).

Којовићи тренутно живе у кући коју су добили на коришћење од шумарског предузећа, у којем је Негосав запослен и ради као шумар. Поред његове плате, као додатни извор прихода та породица остварује право не дечији додатак. У овом тренутку, они користе две собе и спавају на укупно четири кревета.

"
Којовићи су се прошле године задужили новчаним кредитом у банци и купили плац на којем су планирали да започну изградњу свог породичног дома. Захваљујући вишегодишњој сарадњи Хуманитарне организације 'Срби за Србе' и Николе Миротића, породица Којовић ће са својих петоро деце до краја 2019. добити новоизграђени и опремљен домса основним кућним намештајем и белом техником, како би мали Којовићи имали пристојне услове за даље одрастање", саопштила је та хуманитарна организација.

Миротић је на овај начин још једном показао велико срце, јер је и у прошлости било много акција у којима је у тешким ситуацијама помогао онима којима је помоћ била потребна.