Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић рекао је данас да жели победу против Макабија, који има притисак после два пораза на почетку Евролиге.

"Макаби је сваке године у Евролиги, знате колико је тешко играти у тој хали, 12 хиљада навијача, тренер Сферопулос претходних дана је позивао њихове навијаче да направе добру атмосферу. Врло квалитетан тим са доста проверених имена из НБА и Евролиге, ту је Вилбекин, играчи који могу и да креирају и да дају поене. Са друге стране, имају и своје мане у игри у оба правца, спремамо се за утакмицу у којој су фаворити, али ми не идемо да играмо тамо тек да се појавимо, већ да победимо", рекао је Томић у најави утакмице.

Звезда ће сутра гостовати Макабију у трећем колу Евролиге.

"Два пораза која су забележили на старту као гости су сигурно мотив више, обе утакмице које су играли, играли су добро, то је евролигашка екипа која има свој циљ да иде најмање у осам, можда и на фајнал-фор. Имају два пораза имају и велики притисак, али понављам, идемо да их изненадимо, да контролишемо 40 минута утакмицу", казао је Томић.

Стратос Перпероглу је имао мању повреду колена, али је Томић навео да очекује да све буде у реду.

Капитен екипе Бранко Лазић је рекао да Звезда мора да контролише ритам и да не сме да дозволи брзу игру и транзицију.

"Вилбекин има највећа права. Ако њега зауставимо, урадили смо велики део посла. Наравно, ту су и сви остали врло квалитетни играчи, али помињем њега јер је главни покретач екипе. Кренули су са два пораза, имаће велику жељу, изгубили су од Реала на лопту. Код куће желе да поправе утисак и сигурно да ће желети да искористе домаћи терен. Идемо тамо да играмо са жељом и енергијом, да победимо", рекао је Лазић.

Његов саиграч Лоренцо Браун је казао да Звезду чека тешка утакмица.

"Чека нас тешка утакмица, њихова прва код куће, и морамо да будемо концентрисани, са пуно енергије. Наш скор је за сада ок, али ово је тек почетак, очекује нас још пуно изазова, има пуно утакмица, и не гледамо уназад, само унапред, идемо једну по једну утакмицу. Ми смо нови тим, и даље учимо, привикавамо се једни на друге, на захтеве и идеје тренера. Дугаћка је сезона, и како буде одмицала бићемо све бољи и бољи", рекао је Браун.

Утакмица Макаби - Црвена звезда играће се у четвртак од 20.05 у Тел Авиву.