Тренер Александар Ђорђевић одморио је главу, душу и тело од Светског првенства, опростио се од националног тима и спреман преузео Виртус из Болоње. После четири кола, Салетова екипа је непоражена у првенству Италије, а на паркету је предводе искусни српски интернационалци Милош Теодосић и Стефан Марковић.


У разговору за “Тутоспорт” Ђорђевић је открио како је убедио капитена Србије да му се прикључи у Болоњи и после НБА лиге обуче дрес Виртуса.


- Рекао сам му да су велика имена прошла преко тог паркета у Болоњи. Објаснио сам му шта Болоња као кошаркашки град може да му пружи, какви су овде страст и глад за кошарком. У Виртусу сам провео две најлепше године каријере гледајући из угла емоција – рекао је Александар Ђорђевић.


Новинар је отворио и тему над којом Италија бди - ситуација у којој се нашао Синиша Михаловић, тренер фудбалера Болоње, са којим се Ђорђевић познаје из играчких београдских дана.


- Ситуација са Синишом вратиламе је у време од пре неколико година. Мој старији братанац, који сада има 14 година и здрав је, тада је морао да се суочи са истом муком. Имао је осам година када је отишао на трансплантацију у „Бамбин Ђесу“ у Рим и целог живота ћу бити захвалан професору Локателију како нас је примио и третирао. Начин на који се бори Синиша је изванредна планетарна порука. Да се најежиш! И сигуран сам да ће победити на свој начин, са челичном вољом која се није видела до сада рекао је Ђорђевић.