ПРВИ пут после драматичних утакмица у финалу АБА лиге претходне сезоне, на мегдан ће изаћи кошаркаши Црвене звезде и Будућности. Меч другог кола регионалног такмичења, са значајно мањом улогом у односу на сусрете у априлу, игра се вечерас од 20.00 у дворани "Александар Николић". Управо због дешавања у том финалу, црвено-бели и даље одрађују казну, па неће имати велику подршку са трибина. Улаз је дозвољен само власницима ВИП и почасних улазница.

Актуелни шампиони дочекују дерби кола после победе против турског Фенербахчеа у Евролиги. Са истим приступом истрчаће на терен и вечерас.

- Очекује нас још једна важна утакмица. Фенербахче смо оставили иза себе, окренути смо екипи Будућности и од петка се припремамо само за то - нагласио је Милан Томић, који је изабран за најбољег тренера 2. рунде Евролиге. - Играћемо у истом окружењу као и меч са Приморском. Желимо да покажемо исту игру као на претходном дуелу, да будемо чврсти и тврди у одбрани и да се придржавамо договора из свлачионице.

Стратег црвено-белих је свестан какав распоред стоји пред његовим тимом. Зато је сваки тријумф, забележен на европској или домаћој сцени, веома значајан.

- Улазимо полако у ритам који ће бити уобичајен ове сезоне, и који ће бити још бржи и тежи како време буде одмицало. Желимо победу и добар наставак у регионалној лиги.

Будућност стиже у Београд после победе у првом колу против Задра.

- Добро се познајемо са противничком екипом, која је претрпела одређене промене, али је група домаћих играча остала на окупу - истакао је бек црвено-белих Огњен Добрић. - Брзо смо се окренули том мечу, и као што сам рекао још у свлачионици "Арене" после Фенербахчеа, врло нам је важно да добијемо ту утакмицу и да на прави начин уђемо у сезону у АБА лиги.