НАКРАТКО су се кошаркаши Партизана, после неколико везаних путовања, вратили у Београд, победили Тофаш и онда поново наставили турнеју. Јуче су кренули пут словеначког Копра, где ће вечерас од 18.00 играти меч другог кола АБА лиге са Приморском и покушати да наставе победнички низ, који траје од старта сезоне. После тога директно путују за Литванију на сусрет трећег кола Еврокупа са Ритасом.


- Клуб максимално ради на томе да нам олакша та гостовања, којих је баш много у октобру - каже Раде Загорац. - То је изазов и за наше физичко и ментално стање. Све је исцрпно, али у систему са озбиљним амбицијама то су ствари које морате да прихватите.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОРБЕНОСТ И ЕМОЦИЈЕ ЗАШТИТНИ ЗНАК: Загорац и Величковић главни актери у тријумфу Партизана


Црно-бели су већ одмерили снаге са прошлогодишњим освајачем АБА 2 лиге и шампионом Словеније, пре две недеље у Суперкупу. Победили су, али су отпор квалитетног противника сломили тек у другом полувремену. Прво полувреме је било изузетно неизвесно.


- Видели смо, током Суперкупа, да је то екипа која је и те како способна да игра на високом нивоу и да је потребно да будемо на максимуму током свих 40 минута. Добро су уиграни, нису много мењали тим у односу на претходну сезону. Верујем да ће утакмица бити интересантна за гледаоце - рекао је Тринкијери.