Добра серија је настављена! Партизан је после освајања АБА Суперкупа савладао Венецију на гостовању, па Игокеу у Лакташима и тако потврдио да се налази у доброј форми.


Вечерас су то доказали пред својим навијачима. У "Штарк арени" су савладали турски Тофаш у другом колу групе "Б" Еврокупа - 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14).


У победничком тиму је незаустављив био Раде Загорац са 26 поена, док се на другој страни истакао Девин Вилијамс са 18 поена.


Гости су били бољи у већем делу првог полувремена, али је у завршници Загорац дао пет узастопних поена и тако "погурао" свој тим. Питање победника је решено у последњем кварталу који су Тринкијеријеви пулени решили серијом 10:1 средином четврте четвртине када су од заостатка (69:70) стекли вођство које су до краја додатно увећали (79:71).

У наредном колу ће Партизан гостовати Ритасу у Виљнусу, док ће Тофаш играти у Венецији.

20:23 - ПРВА ЧЕТВРТИНА

Тринкијери на овом мечу не рачуна на Рашона Томаса због повреде. Уместо њега је ту Душан Милетић.

Тофаш је преко Вилијамса и Филипа направио серију 0:4, али је то прекинуо Величковић. На то је Филип одговорио тројком (2:7).

Јарамаз узвраћа истом мером, после чега Лоџески постиже прв поене на мечу. Величковић је половичан са линије пенала, Вајт даје тројку на другој страни (6:12). Величковић је потом направио грешку при додавању, па фаул, заменио га је Бирчевић. Волден напад завршава после пар секунди тројком. Вилијамс са пенала увећава вођство на половини прве деонице (9:14).

Лоџески погађа тројку, промашај Бирчевића кажњава Вајт за прво двоцифрено вођство на шта Тринкијери реагује тајм-аутом (9:19). Гордић и Загорац су поентирали, али Партизан нема решење за Девина Вилијамса, бившег центра Будућности (13:23).

После прве четвртине гости имају двоцифрену предност - 15:27.

Екипа Партизана Фото: Н. Параушић

20:47 - ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Друга четвртина почиње закуцавањем Дурмаза, а Гордић затим користи сјајну финту и лако полаже, за тајм-аут Енеа Орхуна после свега 70 секунди игре у другој деоници (17:29).

Гордић је размрдао екипу, Величковић је погодио тројку за ерупцију на трибинама, на шта је Ермиш одговорио дугом двојком. Новица је потом поново погрешио приликом додавања и бацио је лопту у аут (24:33).

Парахуски поентира, Вилијамс под фаулом Величковића погађа и даје додатно слободно бацање, на шта Новица одговара тројком. И на то турски тим узвраћа истом мером, преко Вајта (29:39).

Лаки поени Бирчевића, али Вајт поново остаје сам и то кажњава тројком за тајм-аут Тринкијерија (31:42). Вилијамс наставља да погађа, Бирчевић је половичан са пенала (34:44).

Бирчевић даје оба пенала, Филип погађа тројку о таблу, Волден даје другу тројку из исто толико покушаја.Анулира то одмах Филип поенима под фаулом и промашује додатно бацање (39:49).

Загорац поентира под фаулом, смањује разлику на једноцифрен заостатак. Кош Лоџеског је поништен због грешке у корацима, на шта Загорац одговара тројком Загорца за тајм-аут гостију и нову ерупцију на трибинама (45:49).

Вајт промашује у последњим секундама, навијачи аплаузима поздрављају играче пред одлазак у свлачионицу. Партизан има четири поена заостатка на паузи (45:49).

Навијачи Партизана Фото: Н. Параушић

21:23 - ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Промашаји на старту другог полувремена на обе стране. Прекида то Лоџески тројком (45:52).

Загорац, уз велику помоћ среће, погађа тројку, да би после одличне игре у одбрани Волден такође погодио за три, а онда и Јарамаз и тако доноси прво вођство Партизану на утакмици (54:52).

Вајт и Вилијамс и даље праве проблеме одбрани Партизана, а Гордић поентира из продора. У игру је ушао и Мозли и одмах натерао Енеа да тражи минут одмора (60:58).

Гордић игра одлично у трећој деоници, одбрана Тофаша нема решење за њега. На његовим крилима Партизан чува предност (66:62).

Неколико грешака црно-белих, Филип то користи да изједначи (66:66). Јарамаз је промашио два слободна бацања, тако да ни један тим нема предност пред последњих 10 минута.

21:36 - ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Загорац греши, Филип му краде лопту и поентира на старту последњег квартала, Гордићев покушај за три не пролази кроз обруч после чега прави фаул (66:68).

Мозли је промашио оба слободна бацања, али су се црно-бели изборили за скок у нападу, што је Загорац наградио тројком. Лоџески поентира на другој страни, али Загорац наставља добру серију (71:70).

Загорац постиже нову тројку, његову четврту на мечу до сада. Мозли потом фаулира Вилијамса који промашује оба. Мозли потом погађа после сјајне асистенције Волдена. Ене реагује тајм-аутом (76:70).

Вилијамс промашује прво, погађа друго бацање. Волденова тројка излази, па се враћа у кош, али Вајт узвраћа истом мером што је изнервирало Тринкијерија који је љут на своје играче што су га оставили самог. Парахуски затим закуцава на половини последње деонице (81:74).

Волден оставља за Величковића који закуцава и тера Енеа на нови тајм-аут (83:74). Угурлу остаје сам на шуту за три и то кажњава, а Величковић потом поентира. Новица затим постиже нове поене и доноси двоцифрену предност црно-белима (87:77).

Филип промашује за три, Гордић смирује напад Партизана, Загорац не погађа за три, Лоџески у транзицији покушава и промашује тројку. Загорац после сјајне асистенције Пејнерса поентира под фаулом. Судије потом гледају снимак и утврђују да је била неспортска лична. Загорац даје додатно бацање, Пејнерс затим погађа торјку и тако ставља тачку на меч (93:77).


Огњен Јарамаз Фото: Н. Параушић