СТИГАО је као повратник у редове Црвене звезде након две године у Реал Мадриду. Уз Бранка Лазића највише је врбовао Чарлса Џенкинса да пође његовим стопама и дође на место највећих успеха у каријери. Тешка саобраћајна несрећа одложила је дуго очекиван повратак на терен. Реч је наравно о Огњену Кузмићу, који је на Звездином дану за медије испричао како му тече опоравак, колико му је значила подршка после несреће и шта мисли о екипи за наредну сезону.


Најгоре за Огњена је прошло, опоравак је у току, а чека се и повратак на паркет.


- Добро се осећам, и веома сам задовољан брзином којом се опорављам. Како је могло да буде... Сада једва чекам да се вратим тренинзима са екипом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЛИЖИ СЕ ПОЧЕТАК АБА ЛИГЕ: Звезда најмање мењала, Партизан највише


АКО БОГ ДА... ПОТЕЗ по којем ће бити упамћен из првог мандата у Црвеној звезди је блокада над Екпеом Јудом у завршним тренуцима утакмице против Фенербахчеа. На питање да ли ћемо гледати сличне потезе и ове сезоне, Кузмић кратко одговара: "Ако бог да".

По његовом говору тела јасно се могло закључити да не може да дочека тренутак када ће ће се вратити у акцију.


- Нормално, нестрпљив сам да заиграм поново после толико времена. На ту повреду у Реалу нисам могао да утичем, али шта да се ради. Ако са Звездом буде као прошли пут, бићу задовољан.


Поруке подршке упућивали су многи, од навијача до саиграча и бивших клубова.


- Доста ми је значила та подршка, пре свега навијача, а затим и свих клубова. Било ми је драго да све то видим.


Садашња екипа је доста другачија у односну на прошлу у којој је играо, али се нада да ће моћи све да кликне као и претходни пут када је боравио у Црвеној звезди. Тада је са клубом с Малог Калемегдана освојио Куп Кораћа, АБА лигу и српску Суперлигу.


- Мислим да је екипа доста искуснија и да ћемо наћи заједничку хемију, као што смо имали и прошли пут када сам био. Не сумњам да ћемо имати подршку као и тада.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: Припреме теку онако како сам их зацртао, нема циљева


Није желео превише да пореди бившег тренера Дејана Радоњића и садашњег Милана Томића, али је истакао да имају једну заједничку страну.


- Сваки тренер има своју филозофију, али што се мене тиче и један и други захтевају да се игра чврста одбрана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бранко Лазић: Узалуд и НБА играчи ако не испунимо циљеве


У сезони 2016/2017, са Стефаном Јовићем је чинио један од најбољих тандема у Европи. Овог пута на позицији првог плејмејкера има Лоренца Брауна и нада се да ће моћи да остваре сличну сарадњу.


- Зашто да не? Време ће показати све, рано је још да се било шта прича. Видећемо како сезона буде текла...