Кошаркаши чачанског Борца победили су вечерас у пријатељској утакмици у Новом Пазару истоименог домаћина са 83:81 (27:24, 23:20, 8:23, 25:14).У дуелу представника Србије у регионалној АБА 2 лиги, госте је до тријумфа предводио Никола Кочовић са 12 поена, а пратили су га Ђорђе Мајсторовић и Ненад Неранџић са по 11.

- Видео сам неке мане код моје екипе, пробаћемо то да исправимо. Играћемо упоредо на два фронта, без права на кикс. Циљ је да кроз Кошаркашку лигу Србије поново обезбедимо АБА 2. Биће тешко, али тако је сваке године - рекао је тренер Борца Марко Мариновић.

С друге стране, код Пазараца се посебно истакао најефикаснији актер утакмице Александар Тодоровић са 36 поена.

- Због фаулова смо у финишу остали без тројице, четворице играча. Неке ствари су биле добре, а имамо 15 дана да исправимо то што не ваља. Задовољан сам трећом четвртином, посебно одбраном, али лоше смо отворили меч - оценио је тренер Пазара Оливер Поповић.

Нови Пазар је у претходним контролним сусретима изгубио од Борца у Чачку (60:67) и румунске Стеауе у Чајатини (64:75), а славио је на домаћем терену против краљевачке Слоге (92:63) и црногорског Ибра из Рожаја (100:71).