После тријумфа у Пољској, Партизан је освојио и припремни турнир у Клужу. У финалу црно-бели су били бољи од Фенербахчеа 69:64.


Иако се ради о пријатељским утакмицама, припремни период мами осмех на лице навијача клуба из Хумске, пошто партије које пружају изабраници Андрее Тринкијерија могу да наговесте успешну сезону освајача Купа Радивоја Кораћа”.

Партизан је добро отворио меч против вицешампиона Турске, стекао почетни капитал, али су кошаркаши Фенера у другој половини прве деонице успоставили доминантнију улогу, што им је донело три поена више на првом двоминутном одмору.

Борбена игра црно-белих у одбрани настављена је и на почетку другог квартала. Играли су константно на ивици фаула, на шта Фенер није могао да пронађе одговор. Прве поене је турска екипа постигла тек након четири минута игре у овом периоду и то преко Штимца, док је Партизан до тада направио серију од 7:0 и преузео водство на овом сусрету.

У другом полувремену играла се егал утакмица, српски представник је већином био у предности, а на крају је успео и да забележи тријумф над снажним ривалом, после напете завршнице сусрета.

Фенер је на почетку треће четвртине заиграо нешто квалитетније и разноврсније у нападу, али је Партизан и даље успевао да одоли. Загорац је наставио да погађа са дистанце, па је са две његове тројке и након коша Томаса, београдски тим имао и "плус осам", 48:40.

Међутим, у завршном кварталу, тројке Диксона, а онда и Вестермана истопиле су ту предност, па је пред последњих пет минута кошарке било нерешено - 59:59.

Тада је игру Партизана преузео Раде Загорац. Узео је крилни кошаркаш црно-белих одговорност у своје руке, убацио тројку којом је погурао своје саиграче ка тријумфу, да би са исте удаљености на уласку у последњи минут сусрета убацио још један шут, направио одлучујућу предност и, испоставило се на крају, поставио коначан резултат меча.

Црно-бели нису могли да рачунају на Маркуса Пејджа и Николу Јанковића, који су услед повреда и болести изостали, као и Стафана Бирчевића који је и даље са репрезентацијом.

ФЕНЕРБАХЧЕ: Тирпанци, Санчакли, Вестерман 6, Калинић 10, Биберовић, Арна 2, Вилијамс 13, Мутаф, Кандан 4, Диксон 10, Ловерњ 13, Штимац 4.

ПАРТИЗАН: Волден 8, Загорац 21, Јовановић, Гордић 4, Парахуски 4, Јарамаз 5, Милетић, Величковић 2, Томас 12, Пеинерс 7, Моузли 4.