ЧЕЛНИЦИ Кошаркашког савеза Србије, председник Предраг Даниловић, и генерални секретар Дејан Томашевић, нису желели да јавно изнесу мишљење о наступу репрезентације и повлачењу Александра Ђорђевића са места селектора. Поручили су да ће то учинити када се врате у Београд.


Можда ће јавност тада сазнати и кога виде као кандидате за новог селектора. У овом тренутку, књига је спала на два слова - помоћног тренера у Сакраменту Игора Кокошкова и Сашу Обрадовића, који је тренер Монака.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОРЂЕВИЋ ВИШЕ НИЈЕ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ: Знам кад треба да одем (ВИДЕО)


Имајући у виду да квалификације за Евробаскет 2021. почињу већ у фебруару, КСС нема много времена за вагање. Кокошков се намеће као најлогичнији избор, као тренер већ великог селекторског искуства. И, пре свега, као шампион Европе са Словенијом на континенталном шампионату пре две године. Поставља се питање да ли би Кингси допустили Кокошкову да током сезоне одсуствује због обавеза у такозваним ФИБА "прозорима". Рецимо, селектор Шпаније Серђо Скариоло, иначе асистент у стручном тиму НБА шампиона Торонта, има клаузулу у уговору која му омогућава да паралелно води и "фурију".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Богдановић: Нисмо исписали нове странице историје, али следећи пут ћемо бити мотивисанији (ВИДЕО)


Што се Обрадовића тиче, њему би било лакше да изађе из Кнежевине током сезоне. Нема сумње да су обојица вољни да се лате посла селектора репрезентације своје земље, што је Кокошков и потврдио у једном интервјуу пре Светског првенства у Кини.


- Наравно да бих водио Србију, била би то велика част за мене, али ми у овом тренутку имамо Салета Ђорђевића, феноменалног човека и селектора - рекао је тада Кокошков.