Пораз од Србије у Донгуану значи да ће Американци на Светском купу бити у најбољем случају седми што је најлошији пласман ове репрезентације још од 2002. године када су били шести.


Услед свега што се догодило пред старт такмичења у виду отказа највећих НБА звезда директор националног тима Џери Коланђело је имао јасну поруку за њих.


- Могу само да кажем да нећемо заборавити на оне са којима смо мислили да ћемо ићи у рат и оне који се на крају нису појавили. Чврсто верујем да када вам поделе карте онда нема назад. Урадили смо све што можемо и играчи су дали све од себе. Нико од нас није могао ни да претпостави да ће бити оволико повлачења - јасан је Коланђело.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Поповић: Импресиониран сам карактером и упорношћу Србије


Сада су све мисли усмерене ка Олимпијским играма у Токију.


- Рекао сам Поповићу да ми је криво и да желим да има шансу да освоји злато са репрезентацијом. Штета што се то није догодило на овом такмичењу. У будућности ћемо морати да остваримо бољу сарадњу са играчима, агентима и да видимо колико њих ће се раније огласити са жељом да игра. Оно што могу да гарантујем јесте да ћемо при доношењу одлуке разматрати исто о онима које ми не желимо колико и оне који желе.


Нагласио је да ће што пре кренути са разговорима о Играма.


- Прво ћемо пустити да прође мало времена како би се прашина слегла. Наравно, увек размишљамо о будућности тако да ћемо што раније гледати неке ствари како бисмо били што спремнији за Токио.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИ СМО ЈЕБ**И ЛУЗЕРИ: Сале открио детаље разговора са Поповићем


Према његовом мишљењу повреде Џејсона Тејтума и Кајла Кузме су имале утицај на репрезентацију.


- Дефинтивно је и то утицало. Ипак, играчи су дали све од себе. У питању је одлична група момака. Међутим, ми смо имали већа очекивања када је коначан састав у питању. Нажалост, то се није на крају догодило што је за мене било велико разочарање - закључио је Коланђело.