СРЦА су сломљена свим љубитељима кошарке у Србији због прераног испадања изабраника Александра Ђорђевића из борбе за медаље на Светском првенству. Такав је случај и са прослављеним стручњаком Владом Ђуровићем, коме је тешко пала чињеница да наша репрезентација у Кини није ушла међу четири најбоље селекције планете.

- Шта рећи након свега, разочаран сам и утучен - рекао је Ђуровић за "Новости" после пораза од Аргентине. - Нисам очекивао да ће нам се овако нешто догодити.

Као кључни фактор изостанка резултата какав је нација сањала, истиче изостанак плејмејкера Милоша Теодосића.

- Видело се колико нам је неопходан Тео, поготово када су овакве утакмице у питању. Баш за мечеве какав је био овај са Аргентином, био нам је потребан такав лидер на терену. Све би било другачије да је он ту. Или да смо, рецимо, имали Кампаца и његове пасове, сигурно бисмо победили.

Ђуровић наводи да је Богдан Богдановић често био усамљен у покушајима да подигне екипу.

- Двојица НБА играча, Никола Јокић и Немања Бјелица, нису били права подршка Богдану. Никола се касније прикључио и није, нажалост, ушао у праву форму - завршио је Ђуровић.

НАСТАВИТИ БОРБУ
ЂУРОВИЋ наглашава да тим не сме да клоне после овог шокантног пораза.

- Морамо да наставимо борбу и да освојимо пето место. Веома је важно да извадимо визу за Олимпијске игре - каже наш стручњак.