Традиционални хуманитарни турнир у баскету, четврти по реду "Трофеј Врачара", почео је у недељу на обновљеним теренима у Чубурском парку, уз учешће рекордне 32 екипе.

Турнир се ове године игра под именом "Трофеј Врачара - Врачар игра за Николину" јер ће сва средства бити пресумерена за лечење петогодишње Николине Тасковић.

Председник општине Врачар Милан Недељковић изјавио је да турнир традиционално окупља велики број младих са Врачара, али и целог Београда и посебно нагласио значај хуманитарног карактера турнира.

- Ово је најбољи терен на Врачару, друштвене одговорне компаније као што су Дунав осигурање и Директна банка су максимално узели учешће да спонзоришу турнир и захваљујемо им се на томе. Очекујемо фер борбу и победиће најбољи - рекао је Недељковић.

Координатор Канцеларије за младе Богдан Ристић посебно се захвалио Дунав осигурању и Директној банци на спонзорству.

- Четврти турнир, никад више екипа, лепо време, најважнија ствар је да турнир има хуманитарни карактер и да се новац прикупља за малу Николину којој је помоћ преко потребна. Данас, у тренутку када цела Србија дише за баскет ми на терену у Чубурском парку показујемо да можемо да будемо хумани и да негујемо праве спортске вредности - поручио је Ристић.

Петогодишња Николина Тасковић болује од психомоторне ретардације, аутизма, генералне хипотомије и астме. Потребан јој је непрекидан надзор и помоћ у свим животним активностима.

Николина се лечи у Србији и иностранству.

Турнир се традиционално одржава у септембру, а организатори су Општина Врачар, Канцеларија за младе општине Врачар и Савез спортова Врачара.