Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да је против Новог Зеланда остварена добра и важна победа.


- Пре свега, добра и важна победа, концентрисана игра... Знали смо начин на који игра Нови Зеланд, они се никад не предају. То је репрезентација која има највећи ратнички карактер који долази из њихове културе и то је оно што највише ценимо. Можда смо могли и да завршимо утакмицу раније, добро смо контролисали резултат... Имали смо скраћену ротацију, Богдановић је осетио мали умор што је сасвим нормално, обзиром на минутажу коју је имао у свим претходним утакмицама. Све је ово доста напорно, без обзира што су утакмице припремне... С друге стране, неки играчи нису прошли кроз целе припреме и осећају другу врсту замора. То је нека ствар кроз коју идемо и коју покушавамо да нивелишемо из дана у дан, да дођемо до једне оптималне физичке форме сви заједно, на истом нивоу - рекао је Ђорђевић после утакмице у Шењангу.

Србија је победила Нови Зеланд 88:78 у припремној утакмици за Светско првенство у Кини.

- Доста сам задовољан игром високих играча данас, мислим да су обавили добар посао. Имали смо доста изгубљених лопти, тај број морамо да спустимо на дупло мањи од овога данас. Не треба тежити ка егзибицијама, треба играти једноставно, заједно, максимално одговорно и данашњи састанак је био усмерен у том правцу. Једна фанатична дисциплина у игри мора да нас краси у сваком моменту. Не постоје мање важне одлуке у игри, мање важније лопте, мање важнија неспортска или намерна лична грешка, или изгубљена лопта. Све је јако важно јер су ово шампионати који се решавају на једну лопту.

Прочитајте још СРБИЈА ИСПРЕД АМЕРИКЕ: ФИБА освежила листу фаворита на СП, рокада на врху

Ђорђевић није користио Владимира Лучића, Немању Бјелицу, Богдана Богдановића и Мирослава Радуљицу.

- Бјелица је имао акутну упалу и надамо се да ће бити фит већ у понедељак или уторак. Лучић улази полако у форму и одрадио је још један добар тренинг. Не верујем да ће бити спреман за утакмицу са Француском и не треба, али има времена, полако хвата ритам уз његову велику жељу, сигурно да нам јако фали у ротацији. Када је реч о Радуљици био је његов ред да одмара, као што је прекјуче био Марјановићев, једноставно користимо то да имамо један интензитет који нам је веома потребан - навео је селектор српских кошаркаша.

Србија ће последњу припремну утакмицу играти против Француске, која је по Ђорђевићевом мишљењу један од кандиадата за медаљу.

Прочитајте још Тео и Гаги испратили браћу

- Уз четири фантастична играча који чине окосницу – Де Коло, Фурније, Батум и Гобер, који је већ пар година најбољи одбрамбени НБА играч и који нам је правио велике проблеме у Лилу у утакмици за бронзану медаљу. То су врхунски играчи који праве разлику. Французи поново имају једну сјајну атлетску екипу, поново су направили једну веома добру генерацију - казао је Ђорђевић.

Утакмица са Француском игра се у уторак.