Центар кошаркашке репрезентације Србије Бобан Марјановић рекао је да ће Светско првенство у Кини бити узбудљиво и интересантно.


"Чека нас дуг пут. Имали смо само један дан да се спремимо, да оперемо веш и кренемо. Биће интересантно, узбудљиво као и до сада. Очекује нас велика борба", рекао је Марјановић новинарима пред полазак у Кину, где ће спрски кошаркаси у последњем делу припрема пред СП играти против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Србија у досадашњим припремним мечевима не зна за пораз, а кошаркаш Далас Маверикса истиче да без обзира на то још увек мора да се ради на темпирању форме.

"Још увек нисмо близу форме, али идемо у том правцу, утакмицу по утакмицу. Сваку смо одиграли да је добијемо. Знамо шта нам је чинити и сваку утакмицу играмо да је добијемо. Нема опуштање, надам се да ће тако бити и на турниру. Спремамо се и идемо ка највишем циљу што се наше форме тиче", рекао је Марјновић, који на основу свега приказаног у припремном периоду није желео да упоређује српски тим са остали учесницма СП.

"Мислим да прво треба да се бавимо нама, па осталим репрезентацијама. Сваки противник је тежак, нарочито на турниру кад немаш времена ни простора за падом. Морамо да будемо фокусирани на сваки меч, а све остало долази само по себи. Битно је да се бавимо нашим грешкама, да видмо где можемо да будемо бољи".

Американци на СП долазе без највећих звезда, а Марјановић предност актуелних светских и олимпијских шампиона види и у тренеру Грегу Поповичу.

"Без обзира на отказе имају стварно добре играче, на челу са једним од најбољих тренера на свету. Човек зна да извуче најбоље из сваког играча и из своје екипе. Мислим да нико не треба да их отписује, јер су и даље најјачи и биће тешко сваком да их добије. Они су 100 посто фаворити", рекао је Марјановић, који је упитан може ли Србија да се носи са Американцима.

"Генерално, ми можемо са сваким", закључио је Марјановић.

Светско првенство почиње 31. августа и трајаће до 15. септембра, а Србија први меч игра против Анголе.