СЕЛЕКТОРИ полако "скраћују" спискове, па се сада све реалније сагледава снага сваке репрезентације на Мундобаскету. И шеф стручног штаба Бразила, Хрват Александар Ацо Петровић саопштио је коначних 12 имена кошаркаша са којима ће наступити у Кини од 31. августа до 15. септембра, а последњи са ширег списка отпао је Рафаел Хетшајмер.

Листу кошаркаша који ће представљати "кариоке" предводе тројица играча који наступају у најјачој лиги на свету: Диди Лоузада, Бруно Кабокло и Кристијано Фелисио. Наравно, ту су и "прекаљени" Марселињо Уертас, Леандро Барбоса и Андерсон Варежао, који, и поред много утакмица у националном дресу, и даље имају жељу за играњем у репрезентацији.

Коначан списак играча Бразила: Марселињо Уертас (Тенерифе), Рафа Луж (Андора), Јаго Матеус (Паулистано), Диди Лоузада (Њу Орлеанс), Алекс Гарсија, Витор Бените (Сан Пабло Бургос), Леандро Барбоса (Минас Тенис), Маркињос (Фламенго), Бруно Кабокло (Мемфис Гризлис), Андерсон Варежао (Фламенго), Кристијано Фелисио (Чикаго Булс), Аугусто Лима (Сан Пабло Бургос).

ФИБА на недавно објављеној листи Power Rankings селекцију Бразила види као 13. фаворита, а њихови противници у првој фази биће Црна Гора, Грчка и Нови Зеланд.