ЦРВЕНА звезда је решила питање првог плејмејкера. Потписала је једногодишњи уговор са Лоренцом Брауном (28, 196 цм), који ће на Малом Калемегдану направити први европски корак у каријери.


Момак из Розвела, који је пре четири године био велика жеља тадашњег председника Партизана, уједно и саиграча у Минесоти Николе Пековића, од одласка са факултета Северна Каролина Стејт (2013) каријеру је градио у троуглу НБА - Развојна лига - Кина.

Поред поменуте Минесоте, НБА реноме је стицао у дресовима Филаделфије, Финикса и, претходне две сезоне, Торонота, с којим није освојио шампионски прстен, јер су почетком јануара Репторси одлучили да раскину сарадњу, после чега се Браун други пут обрео у Кини, али не у Ђеђангу, већ Гуангџоу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Квинси Милер се враћа у АБА лигу

У пет наврата се окушао у Развојној лиги, као члан Делавера, Гренд Рапидса (три пута), Репторса 905, у чијем дресу је покупио признање најкориснијег играча шампионата (2018), с просеком од 18,8 поена, 5,2 скока и 8,8 асистенција.


Браун, који је примарно плејмејкер, али може да игра и на другој бековској позицији, пето је оволетошње појачање црвено-белих. Пре њега, на Мали Калемегдан су се вратили Чарл Џенкинс и Огњен Кузмић, док ће за Звезду дебитовати Дерик Браун и Џејмс Гист.