Долазак Николе Миротића и Алекса Абринеса из НБА лиге у Барселону подигао је буру оптимизма међу навијачима каталонског гиганта у остваривање највеће жеље – повратак Пау Гасола. Ипак, према речима шпанског аса долазак кући није био реална опција у овом тренутку.

- Заиста нисам разматрао могућност повратка у Европу, идеја ми је била једино останак у НБА. Када сам сагледао све опције, она коју ми је Портланд понудио била је најбоља за моју каријеру у овом тренутку. Повратак у Европу, у Барселону, која би била једини клуб као опција услед враћања на Стари континент, није био у мојим размишљањима – рекао је Гаосл за “Марку”.

Ове речи потврдио је и стратег Барселоне Светислав Пешић, гостујући на ТВ Арена спорт у емисији “У обручу”.

- Био сам на улици и телефон ми звони. Пише "Гасол". Сви знају колико сам близак са Марком Гасолом... Подигнем слушалицу, кад оно - јави се Пау. У том тренутку помислим да сам ја последњи који сазнаје да и он долази код нас. Мислим, зато ме зове... Каже: "Коуч, шта има, како си?" Питам га одакле се јавља и он каже из Милвокија. Објасни ми да би волео да дођем код њега на камп у Барселони који се одржава у последњој недељи јуна. И га на крају разговора питам: Значи, не долазиш код нас? На шта ће он: Ма, јок. Ето, то вам је истина – рекао је Пешић.