МЕСТО Милка Бјелице у тиму Алварк Токија попуниће Милан Мачван, заменик капитена репрезентације Србије која се на Копаонику припрема за Светско првенство у Кини. Наш крилни центар (1989, 206 цм) наставиће клупску каријеру у екипи шампиона Јапана, коју са клупе предводи српско-црногорски тренер Лука Павићевић.

Недавно је Бјелица прихватио понуду Морнара из Бара, тако да је двоструки узастопни првак Земље излазећег сунца понудио уговор Мачвану, коме ће ово бити прво клупско искуство ван европске кошарке. Имајући у виду да је иза њега пропуштена сезона у минхенском Бајерну због тешке повреде колена, лига слабијег интензитета је можда идеално решење у периоду непосредно после опоравка. Мачван се, крајње искрено, на окупљању националног тима захвалио селектору Александру Ђорђевићу на позиву речима да ће у овом тренутку репрезентација више помоћи њему него он њој.

Један од најбољих крилних центара у Европи освајао је трофеје у Србији, Италији, Немачкој, Израелу и Турској. Пре него што је 2017. потписао уговор са Бајерном, играо је за ФМП, Хемофарм, Макаби из Тел Авива, Партизан, Галатасарај и милански Армани. Са репрезентацијом Србије освојио је три сребрне медаље - на европским првенствима 2009. и 2017. године, и на Олимпијским играма у Рију 2016.

Из периода млађих категорија има три златне медаље са репрезентацијом Србије - на ЕП за јуниоре 2007, на СП за играче до 19 година исте године и на ЕП младих 2008.

Његово искуство свакако ће бити од велике помоћи тиму у одбрани националне титуле, такође и допринос даљој популаризацији кошарке у овој азијској земљи. н