АМЕРИКАНАЦ Кори Волден (26, 188 цм) пето је појачање кошаркашког клуба Партизан. Покрива позиције плејмејкера и бека, а у претходне две сезоне играо је у Израелу, за Хапоел Холон. Последњу такмичарску годину одиграо је на високом нивоу, са просеком од 18,4 поена, пет асистенција и 3,6 скокова на 35 утакмица, који га је довео до признања за најкориснијег играча шампионата.

Пре Хапоела, бранио је боје белгијског Остендеа, са којим је 2017. освојио првенство и куп. Наступао је за развојни тим Бостона, а имао је прилику да игра и за прву екипу Селтикса у НБА Летњој лиги током 2015. и 2016.

Током колеџ каријере играо је за Стетсон и Истерн Кентаки у чијем дресу је током сениорске сезоне бележио 18,6 поена, четири скока и 3,8 асистенција по мечу.

Прочитајте још НИКОЛИЋ КОД ЂОРЂЕВИЋА: Селектор Србије купује у Партизану

Пре Волдена, у Партизан су стигли Немања Гордић (Будућности), Рашон Томас (Динамо Сасари), Жанис Пејнерс (Дарушафака) и Вилијам Мозли (Трст). Клуб је још пре краја сезоне напустио Џок Лендејл (Жалгирис), па онда редом Алекс Ренфро (Зенит), Урош Трифуновић (Мега, позајмица), Амар Гегић, Вања Маринковић (Валенсија).

На излазним вратима је Алексеј Николић, који је на листи жеља Виртуса. Уговори су истекли Ђорђу Гагићу, Новици Величковићу и Николи Јанковићу (има могућност продужетка на "плус један"), као и позајмице Јарамазу (који је раскинуо уговор са Бургосом) и Пушици.

Још годину дана су везани Пејџ, Си, Загорац, Аранитовић, Стефан Јанковић (позајмљен од Фуенлабраде), док вишегодишње уговоре имају Пецарски и Танасковић.


ДОШЛИ

Немања Гордић

Рашон Томас

Жанис Пејнерс

Вилијам Мозли

Кори Волден

ОТИШЛИ

Вања Маринковић

Амар Гегић

Урош Трифуновић

Џок Лендејл

Алекс Ренфро